'Namaz Bilinci ve Diriliş' Konferansı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Daire Başkanlığı ve Ensar Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde 'Namaz Bilinci ve Diriliş' konulu konferans düzenlendi.

  • 549
'Namaz Bilinci ve Diriliş' Konferansı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İLAHİYATÇI YAZAR AHMET BULUT; “NAMAZ BİLİNCİ VE DİRİLİŞ” KONFERANSINDA KONUŞTU

Kastamonu Belediye Başkanlığı Nikâh ve Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Kastamonu Şube Başkanı Abdullah Yılmaz, vakıf çalışmaları hakkında bilgi verdi. İnsanın maddi ve manevi iki temel görevini sağlamak üzere hayatını idame ettirdiğini ifade eden Ensar Vakfı Kastamonu Şube Başkanı Abdullah Yılmaz, “Maddi ihtiyaçlarımız kadar manevi ihtiyaçlarımız da vardır. Geleneğimizdeki vakıf anlayışı hayatımızdaki maddi ve manevi yönlerimizin tümünü düşünen ve bu düşünce doğrultusunda hizmetlerini gerçekleştiren yapıdır. Ensar Vakfı geleneğimizde var olan bu anlayışı yaşatmak, geliştirmek ve yeni nesillere aktarmak üzere kurulan bir vakıftır. Ensar Vakfı Kastamonu’da 2013 yılından beri faaliyet göstermektedir. Ensar Vakfı insanın varoluş düşüncesinden değerli olduğu düşüncesiyle, değerlerinin farkında olan nesillerin yetişmesinde, birikim ve enerjisini ortaya koymaktadır. Din eğitimine önem veren vakfımız çalışmalarını bu eksen etrafında belirlemektedir. Vakfımız Türkiye’deki Din Hizmetleri ve Öğretiminin daha nitelikli öğretilebilmesi için eğitim ve yayın çalışmaları gerçekleştirmektedir. Bu amaçla Değerler Eğitimi Merkezi, İstanbul Tasarı Merkezi, Ensar Yayın Grubu, Ensar Enstitüsü, Ensar Eğitim Kurumları ile Ensar Yüksek Öğrenim Yurtları’na yer vermiştir. Ensar Vakfı İmam Hatip Liseleri’nin problemlerinin giderilmesi ve her açıdan iyileştirilmelerine yönelik faaliyetlerini aralıksız devam ettirmektedir. Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu merkez ve ilçelerinde yeni İmam Hatip Ortaokulları ve yeni imam Hatip Liselerinin açılmasında önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.
Konuşmaların ardından ‘Namaz Bilinci ve Diriliş’ konulu sunum gerçekleştiren İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut ise Türkiye’de 5 vakit namaz kılma oranının yüzde 25 olduğunu ve Türkiye gibi Müslüman bir ülkede bu oranın daha yukarılarda olması gerektiğini ifade etti.

“MÜMİN OLMANIN EN SOMUT İFADESİ NAMAZDIR”
İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut: “Müslüman olan şu cennet vatanımızda namazını kılmayan hala milyonlarca kardeşimiz var. Ülkemizde namazım kılabilenlerin oram yüzde 25’i geçmiyor. Bir insan doğal felaketlerden ötürü mü hayatını kaybetse daha iyi olur yoksa namazsızlık hastalığıyla hayatını kaybetse mi daha iyi olur? Bu kişi eğer mümin ise Rabbine kavuşur. Ama namazsız giderse ebedi hayatını kaybeder. Biz tüm yurdu geziyoruz, konferanslar veriyoruz. Bir kardeşimizin bile namazla buluşması, Kuran ile tanışması tüm yorgunluğumuzu alıveriyor. Namaz cennetin anahtarı, müminin miracıdır Namaz, sevgili peygamberimizin hayatındaki olmazsa olmazıdır. Namaz Peygamberimizin hayatının merkezindeydi. Demek ki mümin olmanın elle tutulur, gözle görülür en somut ifadesi de namazmış. Namaza gelin kurtulun diye Allah bizi günde 5 sefer çağırıyor Bu çağrıyı reddedince kimi reddetmiş oluyoruz? Allah'ı sadece bunu düşünsek; beni çağıran kim namaza gitmediğimde kimi reddediyorum. Ama Rabbimiz ne kadar merhametli ki her şeyimizi kendisine borçlu olduğumuz Rabbimiz ne gözümüzü alıyor, ne nefesimizi sıkıyor sabırla kullarını bekliyor. Ben hep konferanslarımda kardeşlerime şunu söylerim; bu ezanın kime olduğunu, bu çağrının kime yapıldığım düşünün ve gitmediğinizde kimi reddettiğinizin farkına varın yeter diye düşünüyorum” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)