Neden aday olduğunu açıkladı

MHP Merkez İlçe İl Genel Meclisi aday adayı Kemal Özcan, neden aday olduğunu açıkladı.

  • 1994
Neden aday olduğunu açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyeliğine aday adayı olan Kemal Özcan, "Aday olmamın tek bir sebebi yoktur. Birçok sebebi vardır. Bunu birkaç başlık altında açıklayabilirim." dedi.

"Önce ülkem, sonra partim, sonra ben"

Özcan, "Birincisi; Ülkemin içinde bulunduğu mevcut durum. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin bize, Türk Milletine öğrettiği 'Önce Ülkem, sonra Partim, sonra ben' düsturu benim hizmet anlayışımın temelidir. Yüreği her vatansever insan gibi vatan, millet, bayrak sevgisi olan insanların tek yürek olma zamanı çoktan gelip geçmektedir. Ortak akıl, ortak kararın bir gereği ile Peygamber Efendimizin (sav) buyurduğu gibi 'Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır' sözü şiarımız olmak üzere, biz de siz değerli hemşehrilerimizi bu anlayış içersinde birlik olmaya davet ediyoruz. Bayrak inmesin, ezan dinmesin, vatan bölünmesin diyenlerin sesi olmak için aday oldum." dedi.

"İl Genel Meclisi yerel parlamentodur"

Özcan, "İkincisi; Mesleki bilgi birikimim. Az önce söyledim, ülkemi seviyorum. Bürokrasinin hantal yapısını biliyorum. Bundan sıyrılma ve hemşehrilerimizle el ele vererek bu yapıyı birlikte aşmak için adayım.

İlimizin ekonomisi tarım-orman ve hayvancılığa dayanmaktadır. Özellikle benim gibi köyde yetişen, yaşayan, tarımla uğraşan, biri olarak köylerimizdeki sıkıntıları bizzat bilmekteyim.

Bu günkü kanunlara göre İl Genel Meclisi yerel parlamentodur. İşte bu parlamentoya ilgiyi artırmak bu kıymetlerin önünü açmak için adayım. Çünkü il özel idareleri, sağlık, tarım, sanayi, ticaret, ilin çevre düzeni, bayındırlık ve iskanı, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi, sosyal hizmet ve yardımlar, ihtiyaç sahiplerine mikro kredi verilmesi, ilk ve orta öğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin hizmetleri il sınırları içinde ve imar, yol, su, kanalizasyon, katı atık, çevre acil yardım ve kurtarma, kültür, turizm, gençlik ve spor, orman köylerinin desteklenmesi, ağaçlandırma hizmetlerini yapmakla görevli ve yetkilidir. Kısaca tüm Kastamonu’nun sorunlarına çözüm yollarının arandığı, çözüm üretildiği yerdir. Kamudan gelen ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan biri olarak kurumların ihtiyaçlarını tespit ederek, yerine getirilmesi için ve bütün bunların takipçisi olmak için adayım. Bu işler İl Özel İdaresinin bütçesi ile yürütülmekte, bu bütçenin Kastamonu’muz için daha verimli ve daha akılcı kullanılmasını sağlamak için adayım." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi aday adayı Kemal Özcan şöyle devam etti:

"Garibin yetimin, köylümüzün, halkımızın hakkını savunmak için adayım.

Zaten sınırlı olan kaynakları israf etmeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için, hemşehrilerime hizmet için adayım.

Partizanlık için değil, haklının hakkını savunmak için adayım.

Bu yüzden memleketini seven, yüreği Kastamonu için çarpan insanların sesi olmak için adayım.

Bu mahalli idareler seçiminin vatanımıza, milletimize, hemşehrilerimize hayırlı neticeler getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Gayret bizden, takdir Allah’tandır."