Öğrenciler, Çanakkale ve Bursa'yı Gezdi

'Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler' konulu projede yer alan 41 öğrenci, Çanakkale ve Bursa illerini gezerek bilgi edindi.

  • 569
Öğrenciler, Çanakkale ve Bursa'yı Gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖĞRENCİLER, ÇANAKKALE VE BURSA’YI GEZDİ

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - “Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler” konulu projede yer alan 41 öğrenci, Çanakkale ve Bursa illerini gezerek bilgi edindi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin yürütücüsü olduğu “Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler” projesi kapsamında Çanakkale ve Bursa illerine gidemeyen 41 öğrenci için gezi programı düzenlendi.

Çanakkale ve Bursa illerini gezen öğrenciler, Kurtuluş Savaşında verilen mücadeleyi yerinde gördüler. Öğrenciler adına açıklamada bulunan Kastamonu Üniversitesi 1. Sınıf Öğrencisi Murat Dursun, Çanakkale’yi geçte olsa görme fırsatı bulduklarını belirterek, “Kendilerine bu fırsatı tanıyan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yıldırım Gençlik Kulübüne teşekkür ediyorum. Buraları her gencin görmesi gerekiyor. Gerçek tarih burada hissediliyor. İnsan, milli ve manevi değerlerinin önemini daha iyi anladık. Bizimde arkadaşlarımıza ve çocuklarımıza anlatacak bir anımız oldu. Bunun için gezi ekibimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, tarihi gerçekleri yerinde gören gençlerde Milli şuur bilincinin oluşmasını sağladıklarını ifade ederek, “Gezimizle gençlere milli ve manevi değerlere sahip çıkma bilinci vermeyi amaçlıyoruz. Bursa’ya yapılan gezide de gençler, tarihimizi ve tarihi mekanları yeniden tanıma fırsatı bulduk. Manevi ve tarihi şahsiyetleri yerinde görerek öğrenen gençlerde tarihimize sahip çıkma bilinci ve bu bilincin gelecek kuşaklara aktarmasını sağladık” diye konuştu.