Öğrencilere MÜSİAD'dan Staj İmkanı

Müsiad üyeleri, özel eğitimli öğrencilere staj imkanı sağlayacak.

  • 410
Öğrencilere MÜSİAD'dan Staj İmkanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere staj imkanı sağlanmasına yönelik imzalanan işbirliği protokolü kapsamında engelleri kaldırmak için ilk adım atıldı. İmzalanan işbirliği protokolü ile MÜSİAD üyesi işveren firmalar, özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere staj imkanı sağlanmaya başladı.

Proje kapsamında KASMOD Prefabrik Ev Sanayinin sahibi Ömer Doğru, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nden bir öğrenciye staj imkanı sağladı.

MÜSİAD Genel Merkezi ve MEB arasında protokolü imzalanan proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, projenin eğitimde kaliteyi artıracağını söyledi.

“ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE STAJ İMKANI SAĞLANACAK”
MÜSİAD Kastamonu Şubesi olarak daha önce meslek okullarına yönelik de birçok projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Oğuz Fındıkoğlu, bu konuda da farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Bu proje ile MÜSİAD’ın engelleri ortadan kaldıracağını belirten Fındıkoğlu, şöyle konuştu: “Eğitimde kalitenin artırılması noktasında bizlere düşen görevleri yerine getirme çabası içerisindeyiz. Bu projemizle özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimize staj imkânı sağlanacak. Herkes için eşitliğin olduğu bir iş ortamı oluşturmak biz işverenlerin görevidir. Bizler, engelli bireylerin ülke ekonomisine çok önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Protokol kapsamında Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile Özel Eğitim Meslek Liselerinde eğitim gören öğrencilerden staj yapacak olanları belirlenerek ve MÜSİAD Kastamonu Şubesi’ne iletilecek. MÜSİAD ise, bu öğrencilere uygun staj imkanlarının sağlanması için gerekli çalışmaları yürütecek.

(İHA)