Okullarda karne heyecanı

Kastamonu'nun Tosya ve Hanönü ilçelerinde 2017-2018 eğitim öğretim yılının tamalanması dolayısıyla okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında karne heyecanı yaşandı.

  • 330
Okullarda karne heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Şehit Er Murat Çökmez İlkokulunda düzenlenen törene katılarak öğrencilerin karne sevincini paylaştı.

Öğrencilere tatilde kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Pişkin, "Tablet ve bilgisayara kanmadan, çanak çömlek oynayarak, köyde taşa toprağa karışarak, koyunun ve ineğin peşinden koşarak yaz tatillerini geçirmelerini tavsiye ediyorum. Bu anlamda bir tavsiyem de sevgili velilere olacak. Çocuklarınızı sakın akademik başarılarla, notların kısır dünyasında yargılamayın. Çocuklar mutlaka 2 kere 2'nin dört ettiğini bu yıl olmasa da önümüzdeki yıl öğrenirler. Ama hayatı boyunca öğrenemeyecekleri değerlerden onları mahrum bırakmayın." dedi.

Törene, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, Tosya Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci, protokol üyeleri ve veliler katıldı.

Hanönü

Hanönü'nde Yatılı Bölge Ortaokulu, Anaokulu ve Hanönü Lisesinde öğrencilerle bir araya gelen Kaymakam Mustafa Hamit Kıyıcı, Belediye Başkanı Serkan Uçar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran ile öğrencilere karnelerini dağıttı.

Kıyıcı, karneleri inceleyerek öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Öğrencilerin Türkiye'nin geleceği olduğunu belirten Kıyıcı, şunları kaydetti:

"Bugün karnesindeki notu çok iyi olan öğrencilerimizin yanı sıra karne notları iyi olmayan öğrencilerimiz de olacak. Çocuklarımızın karnesi iyi olmayabilir. Bu konuda onlardan duyarlı olmalarını ve başarısızlıkların nereden geldiğini oturup birlikte değerlendirmelerini istiyorum. Çünkü kötü olan karne notları ne onlar, ne de çocukları için bir son değildir."