'Özel bireyler ilk önceliğimiz'

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında özel bireyler ve aileleri ile bir araya geldi.

  • 638
'Özel bireyler ilk önceliğimiz'

MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, Ramazan ayı münasebetiyle Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği üyelerini iftar sofrasında ağırladı.

İftar programı öncesinde Dernek Başkanı Huriye Boyraz ile görüşen Yüksel Aydın, daha sonra ailelerle sohbet etti.

Ailelerin istek ve taleplerini dinleyen Aydın, özel bireyler ve aileleri için hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Özel bireyler ve aileleri ile iftarda buluşmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Yüksel Aydın, buluşmada yaşadıkları tüm zorluklara rağmen hayata sımsıkı tutunan özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak yerel yönetim çözümleri hakkında istişarede bulunduklarını kaydetti.

"EL ELE TUTUŞACAĞIZ, ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ"

"Sadece bir gün değil her gün sizin yanınızdayız" diyen Yüksel Aydın, "Önemli olan sorunları tespit edip bu sorunların üzerinde çözüm üretmek. Önemli olan engelli ve özel bireylerimiz sorunlarının çözüldüğü yarınlar kurmak. Kastamonu’da aramızdaki engelleri kaldırmamız lazım. Dayanışacağız, el ele tutuşacağız. Birbirimizin ellerinden daha sıkı tutabilirsek, birbirimize yardımcı olabilirsek bu yolu daha kolay yürürüz ve engelleri kaldırırız. Engelli olmanın ne demek olduğunu, engelli kardeşlerimize uzatacağımız duygudaşlık eli marifetiyle derinlerimizde hissetmemiz mümkün olacaktır." dedi.

Yüksel Aydın şöyle konuştu:

"Bizler yapmayı hedeflediklerimizi ilettikçe, çok daha verimli olacağına inandığımız fikirlerle karşılaştık. Şunu çok iyi biliyoruz ki kalplerimizde engel olmadığı sürece başaramayacağımız iş yoktur. Her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan, bu kardeşlerimizin artan sorunlarını çözmek ve taleplerini cevapsız bırakmamak için her fedakârlığı yapacağız ve her katkıyı vereceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu müddetçe engelli kardeşlerimiz hiçbir zaman sahipsiz kalmayacak, yalnız olmayacak, umutları boşa çıkmayacaktır. Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi 'Bir engel varsa o da kalplerdeki tortular, vicdandaki lekelerdir.' Özel çocuklarımız için engelsiz Kastamonu’yu yarınlara daha güvenli hazırlayacağız. Engelli bireylerimizin, ailelerimizin yaşadığı sorunları, isteklerini ve taleplerini biliyoruz. Engelli kardeşlerimiz ve aileleri bizim için çok değerli. Göreve geldiğimizde onların refakatçisi biz olacağız. Engelli vatandaşlarımız, özel bireylerimiz bizim ana konumuz ilk önceliğimizdir. Belediyemizi öncelikle erişilebilir yapacağız. Engelli vatandaşlarımız ile ilgili oluşturacağımız birimimizde uzman personelimiz olacak. Engellilerimizin belediyede muhatabı olacak. Sorunlara yerinde ve kalıcı çözümler üreteceğiz. Kuzeykent Mahallemizde hayata geçirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezimizi yaygınlaştıracağız. Engelsiz yaşam merkezlerinin kapsamını da genişleteceğiz. Özel çocuklarımız, engelli bireylerimiz yaşam merkezlerimizde evlerindeki gibi rahat edecekler. Onlar için her türlü imkânı sağlayacağız. Özel çocuklarımızın yaşamın içerisinde daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi de arttıracağız. Engelsiz Yaşam Merkezi’nin olmaması bir eksikliktir. Bu eksikliği biz tamamladık. İnşallah en kapsamlısını da yine biz yapacağız. İnsanlığımızda, maneviyatımızda, millet ve vatan sevgimizde, doğruya ve Hakk’a bağlılığımızda herhangi bir engel olmadıktan sonra, diğer tüm pürüzleri, müşkülleri Allah’ın izniyle etkisiz hale getireceğimize canı gönülden inanıyorum. Hem ülkemizin karşısında çıkan engellerin hem de engelli vatandaşlarımızın karşısına çıkan engellerin karşısında mücadele ediyoruz ve edeceğiz! Engelsiz bir Kastamonu için birlikteyiz."