Belediye Meclis Üyesine Avrupa Siyaset Okulundan davet!

İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde 1-8 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan küresel ölçekte tanınan akademisyen ve siyasetçilerin eğitimler verip, tecrübelerini paylaşacağı uluslararası bir eğitim programı olan Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu'na Kastamonu Belediye Meclis Üyesi Sinan Savaş katılımcı olarak davet edildi.

  • 892
Belediye Meclis Üyesine Avrupa Siyaset Okulundan davet!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrupa Konseyi ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek olan Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, 2014 yılından bu yana Türkiye’nin siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen katılımcıları bir araya getirmeyi ve bu katılımcıların akademik ve siyasal gelişimine katkı sunmayı amaçlıyor. Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu kurucu ortakları dışında İngiltere Büyükelçiliği, İsveç Başkonsolosluğu, Sabancı Vakfı, Stiftung Mercator ve Vehbi Koç Vakfı’ndan da destek almaktadır.

Katılımcılar eğitim programı kapsamında Avrupa Kurumları, Avrupa Birliği, Dış Politika, Ekonomik Büyüme, İnsan Hakları, Demokrasi ve Özgürlük Teorileri, Küresel Normlar, Sosyal Politikalar, Mülteci Politikaları, Çevre, Gençlik, Eğitim, Kadın ve Kent Politikaları, Sendikalar ve Çalışma Hukuku, Seçmen Eğilimleri ve Kamuya Hitabet konularında yoğun bir programa tabi tutulacaklardır.

Dünya Bankası tarafından fonlanan Sosyal Girişimci Genç Liderler Akademisi mezunu olan ve Sylvan Laureate Vakfı ve Bilgi Üniversitesi tarafından 2014 yılında Türkiye’nin en başarılı 20 sosyal girişimcisi arasına aday gösterilen 26 yaşında ki Çevre Mühendisi Sinan Savaş; 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından Ak Parti’li üye olarak Kastamonu Belediye Meclisine girmeye hak kazanmıştı. Savaş mayıs ayı içerisinde yapılan Türkiye Belediyeler Birlik Meclisi seçimlerinde ise yedek üye olarak Türkiye Belediyeler Birliğine seçilmişti.

Tüm Türkiye'den sadece 36 katılımcı kabul edildi

Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, Yaz Eğitim Programı için 36 olan kontenjanının çok üzerinde başvuru aldı ve titizlikle yapılan bir değerlendirme neticesinde nihai katılımcılarını belirledi.

"Gururlu ve heyecanlıyım"

"Tüm Türkiye’den yoğun bir talep alan; titiz bir eleme sürecinin ardından yalnızca 36 katılımcının arasına girerek davet edildiğim Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’ndan edineceğim tecrübeler ve kuracağım ilişkiler anlamında oldukça heyecanlıyım. Kadim şehrimiz Kastamonu’nun siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak istiyorum, bu motivasyonla ulusal ve uluslar arası ölçekte defalarca şehrimi temsil etme fırsatı yakaladım, bu organizasyonda da şehrimi temsil edeceğim için oldukça gururluyum.

Yerelde konumlanmış siyasetçiler olarak mevcut sloganların, önümüze hazır sunulmuş politikaların tekrarını ve savunuculuğunu yapmak yerine, kendi politikalarımızı üretmek, karşılaştığımız sorunlara karşı bağımsız çözüm önerileri sunmak, yerel kalkınmaya ve toplumsal faydaya hizmet edecek politikalar oluşturmak için farklı seslere ve görüşlere duyarlı olmamız gerekmektedir. Bu noktada farklı siyasal düşüncelerin, farklı kültürel değerlerin, farklı ideolojik yaklaşımların, çoksesliliğin ve farklı derinliklere sahip katılımcı ve eğitimcilerin bulunduğu bu organizasyonda yer almak iktidar partisinin bir üyesi olarak Kastamonu’ya ve ülkeme katkı sağlama hedefimde önemli bir kilometre taşı olacaktır."

Mezunlar Fransa ve Almanya'da siyasal organizasyonlarla buluşuyor

Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu eğitim programına katılan farklı arka planlara ve siyasal düşüncelere sahip katılımcılar mezun olduktan sonra yeni bir ağ oluşturuluyor. Mezunların oluşturduğu bu ağ kapsamında düzenli olarak mezun buluşmaları, mezun toplantıları ve yurtdışı etkinlikleri yapılıyor.

Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu, Avrupa Konseyi Siyaset Çalışmaları Okulları Ağı’nın da bir parçası olarak 2014 yılından beri Dünya Demokrasi Forumu’na mezunları ile birlikte katım sağlamaktadır. Dünya Demokrasi Forumu, farklı ülkelerden siyasetçileri, sivil toplum aktivistlerini, gazetecileri, akademisyenleri ve gençleri bir araya getirerek demokrasilerin karşılaştığı sorunlara somut öneriler arayan bir platform olarak Fransa’nın Strazburg şehrinde düzenlenmektedir.

Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun bir diğer etkinliği ise mezunları ile beraber katıldığı Avrupa kurum ve kuruluşlarının ilk elden gözlenebilmesi ve Türkiye-Almanya ilişkilerinin kurulacak yeni diyaloglar ile güçlenmesi adına Almanya’nın Berlin ve Hamburg şehirlerinde gerçekleşecek olan Almanya Çalışma Seyahatidir.