"Bu ihale için tasarruf tedbiri yok ta, Daday yolu için mi var?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Daday Yolu'nu Meclis'e taşıdı.

  • 910
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
&quotBu ihale için tasarruf tedbiri yok ta, Daday yolu için mi var?"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20 yıldır yapılmayı bekleyen yolun ihale olurunun tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek iptal edildiğini ancak aynı tarihlerde Trabzon-Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı ihalesinin pazarlık usulüyle ve 953 milyon 203 bin lira bedelle, Cengiz İnşaat’a verildiğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı “Bu ihale için tasarruf tedbiri yok ta, Daday yolu için mi var?” diye konuştu.

Milletvekili Baltacı genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Kastamonu merkeze en yakın ilçelerimizden Daday’ın yol sorunu 20 yıldır çözülemediği için her yıl onlarca can kaybediyoruz. Sene başında yolun projesinin hazırlandığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ihale oluru verdiği kamuoyuna açıklanmıştı. Ne yazık ki Kastamonu-Daday Yolu’nun ihale oluru pandemi ve tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek iptal edildi. Ve ne üzücüdür ki ihale olurunun iptal edildiği tarihlerde Trabzon-Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı ihalesi pazarlık usulü sonucu, 953 milyon 203 bin lira bedelle Cengiz İnşaat’a verildi. Buradan tüm Kastamonulular adına soruyorum; Bu ihale için tasarruf tedbiri yok ta, Daday yolu için mi var? Daday yolunun yapılması için ihaleyi Cengiz İnşaat’ın mı alması gerekiyor? Ve bu yolun yapılması için Kastamonu’nun daha kaç can vermesi gerekiyor?”