CHP Milletvekili Baltacı'dan Küre TOKİ açıklaması

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Küre TOKİ ile ilgili yaptığı açıklamada, "taksitler ertelensin, kira yardımı yapılsın" dedi.

  • 921
CHP Milletvekili Baltacı'dan Küre TOKİ açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Milletvekili Hasan Baltacı, seçim sonrasında ilçe gezilerini sürdürüyor. Küre’de temaslarda bulunan Milletvekili Baltacı’nın ilk durağı, istinat duvarının yıkılması sonucu boşaltılan Küre TOKİ konutları oldu.

Evlerinin anahtarlarını teslim aldıktan kısa bir süre sonra böyle bir felaketle karşı karşıya kalan TOKİ sakinlerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Hasan Baltacı, “Mağdur olan vatandaşlarımıza kira yardımında bulunulması ve taksitlerinin ertelenmesi büyük önem taşımaktadır. Bu mağduriyetin telafisi için yapılacak çalışmaları yakından dikkatle takip edeceğiz” dedi.

Milletvekili Baltacı, yeni yapılması planlanan hastane ve spor salonunun durumu hakkında da Kaymakam Fatih Kayabaşı’ndan bilgi aldı ve “Küre’mizin gelişmesine katkı sunacak çalışmalara destek vereceğiz. Sorunların da yakından takipçisi olacağız” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 24 Haziran seçimleri sonrasında başlattığı ilçe gezileri çerçevesinde ikinci durak olarak Küre’yi ziyaret etti.

Küre’de önceki gün vatandaşlarla bir araya gelen CHP Milletvekili Hasan Baltacı’nın ilk durağı geçtiğimiz günlerde istinat duvarının çökmesi sonucu boşaltılan TOKİ konutları oldu. Halkın istek ve şikayetlerini dinleyen Hasan Baltacı, ilçedeki temasları çerçevesinde Kaymakam Fatih Kayabaşı’na da bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretlerinde Hasan Baltacı’ya CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve Küre CHP İlçe Başkanı Ahmet Demirtaş da eşlik etti. Yeni yapılması planlanan hastane ve spor salonunun durumu hakkında Kaymakam Kayabaşı’ndan bilgi alan Milletvekili Hasan Baltacı, “24 Haziran seçimlerinin ardından ikinci ilçe ziyaretimizi Küre’ye gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza desteklerinden ve iyi dileklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Küremizin hak ettiği noktaya gelebilmesi için çalışmaktan geri durmayacak, Küreli hemşehrilerimizle çok daha sık kucaklaşacağız. Küre’mizin gelişmesine katkı sunacak çalışmalara destek vereceğiz. Sorunların da yakından takipçisi olacağız” dedi.

Küre TOKİ’de evlerinin anahtarlarını teslim aldıktan kısa bir süre sonra felaketin eşiğinden dönen vatandaşlarla da bir araya gelen Hasan Baltacı, bu konuyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
“Küre ilçemizde TOKİ tarafından yapılan ve İstinat duvarı çöktüğü için anahtarları teslim edildikten kısa bir süre sonra boşaltılmak zorunda kalan konutlarda incelemelerde bulunduk. Mağdur olan vatandaşlarımıza kira yardımında bulunulması ve taksitlerinin ertelenmesi büyük önem taşımaktadır. Evlerine kavuşma sevinçleri kursaklarında kalan yurttaşlarımız için en önemlisi; yapılacak teknik incelemenin kısa sürede tamamlanması, konut sahiplerinin hak kaybıyla karşı karşıya bırakılmaması olacaktır. Bu mağduriyetin telafisi için yapılacak çalışmaları yakından dikkatle takip edeceğiz.”

CHP Milletvekili Baltacı, İhsangazi ve Seydiler’de de temaslarda bulundu.