Erbilgin 'Kim yalancı, kim memleketten bir haber?'

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin 'Kimin yalancı, kimin ciddiyetsiz, kimin memleketten bir haber olduğu 23 Kasım Cuma günü bir kez daha net olarak görülmüştür' dedi.

  • 670
Erbilgin 'Kim yalancı, kim memleketten bir haber?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; “Türk Hava Yolları’nın sefer sayılarını azaltma, Pegasus’un ise seferlerini iptal etme kararı almasının ardından bu konuda yaptığımız değerlendirmelerimiz maalesef haklı çıkmıştır.

O günkü değerlendirmemiz de; Ülkemizin yanlış politikalar sonucu içine düşürüldüğü derin ekonomik kriz dikkate alındığında Türk Hava Yolları ve Pegasus’un sefer düzenlemelerinde geri adım atmasının mümkün gözükmediğini, ILS sisteminin de kurulmamış olması nedeniyle kış boyunca Kastamonu’nun İstanbul’la arasındaki hava ulaşımının kesilme noktasına geleceğine dikkat çekmiştik.

Uyarı ve eleştirilerimize vereceği yalan yanlış cevapları yardımcıları üzerinden kamuoyuyla paylaşmayı,  topa girmeyip kulağının üzerine yatmayı tercih eden AKP İl Başkanı Doğan Ünlü söz konusu değerlendirmemizi; ‘ILS cihazı kurulmuştur ve çalışmaya başlamıştır. Bundan dahi haberi olmayan Sayın Erbilgin’in sözde eleştirileri aslında ilimizle ilgili bilgisizliğini de ortaya çıkartmıştır ve bu açıklamaların aslında ciddiyet dışı ve yalan olduğunun göstergesidir’ ifadeleriyle cevaplatmıştır.

'Kim yalancı, kim memleketten bir haber?'
Kimin yalancı, kimin ciddiyetsiz, kimin memleketten bir haber olduğu 23 Kasım Cuma günü bir kez daha net olarak görülmüştür.

Türk Hava Yolları'nın Cuma günü gerçekleştirmesi gereken İstanbul-Kastamonu arası TK 2736 ve Kastamonu-İstanbul arası gerçekleştirmesi gereken TK 2737 sefer sayılı uçuşları iptal edilmiştir. Uçuşlar; Kastamonu Havalimanı üzerindeki görüş mesafesinin limitlerin altına düştüğü gerekçesiyle iptal edilmiştir.

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıdığı gibi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havaalanı’nda ILS sisteminin uçuş kontrol testlerinin tamamlandığını, görüş mesafesinin sıfıra indiği hava şartlarında dahi uçakların sorunsuz iniş yapabileceklerini açıklamıştır.

'Siyaset ciddi bir iştir. Ünlü kendi ve yandaşlarının iş takipçiliğini bırakıp ilimizin çıkarlarını gözetmelidir'
Ortada büyük bir çelişki vardır. Kastamonu Havaalanı’na ILS sistemi kurulduysa neden uçuşlar hava muhalefeti gerekçesiyle iptal edilmektedir? İstanbul Havaalanı’na kurulan ILS sistemi ise, Kastamonu havaalanına kurulduğu ve faaliyete geçtiği iddia edilen sistem nedir? Havaalanına kurulan sistemden bir haber olan, ciddiyet dışı ve yalan açıklamalarda bulunan kimdir? Siyaset ciddi bir iştir. Doğan Ünlü kendi ve yandaşlarının iş takipçiliğini bırakıp Kastamonu’muzun çıkarlarını gözetmelidir.

'Havaalanının kapatılmasını bile tartışmaya açabilecek bahanelerin önüne geçilmelidir'
Bu gibi uçuş iptallerinin önümüzdeki aylarda artarak devam edeceği açıktır. ILS sistemi tam kapasite hizmet verecek seviyede Kastamonu Havaalanı’na kurulmalı, daha çok sefer iptali ve düşüncesi bile üzücü olan ama gelecekte havaalanının kapatılmasını bile tartışmaya açabilecek bahanelerin önüne geçilmelidir.”