Kastamonu Belediyesinin en genç meclis üyesi!

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sinan Savaş "Gençler ile yerel yönetim arasında köprü olmaya hazırım" dedi.

  • 1389
Kastamonu Belediyesinin en genç meclis üyesi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Partili Meclis Üyesi Savaş yaptığı yazılı açıklamada; "31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından mazbatalarımızı alarak, yeni bir hizmet dönemine adım atmış bulunmaktayız. Yerel seçimlerde tüm adaylar Kastamonu’ya hizmet etmek amacıyla yarışa girmişlerdir. Kastamonu’da oy kullanan seçmenin takdiri ile seçim yarışını kazanan Op. Dr. Sn. Galip Vidinlioğlu’nu gönülden tebrik ediyorum.

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi olarak Belediye meclisinde yer almaktayım. Kastamonu’ya aşık bir Çevre Mühendisiyim. Ayrıca yeni dönemde en genç belediye meclis üyesi sıfatı ile yer almanın haklı gururu, heyecanı ve motivasyonu içerisindeyim. Gençler ile yerel yönetim arasında köprü olmaya hazırım. Kadim Kastamonu’muz da yaşan tüm genç arkadaşlarımızın sesi olmak için elimden gelen tüm çaba ve gayreti sarf edeceğimin sözünü vermek istiyorum.

Bilindiği üzere yerel seçim sonuçlarında önemli bir etkiye sahip olan genç seçmenlerin ve özellikle Z kuşağı adını verdiğimiz yeni jenerasyonun yerel yönetimlerden talepleri ve beklentileri de artmaktadır. Robotik kodlama kursu taleplerini buna örnek verebiliriz. Bu beklentilerin çözüm bulması, geleneksel belediyecilik hizmetlerini icra etmek kadar kolay olmayacaktır. Zaman, teknik bilgi, uzman kadro ve sürdürülebilirlik istemektedir. Yerel yönetimlerin, gençler ile istişarelerde bulunması onların fikirlerini ve çözüm önerilerini dikkate alması, gençlerin geliştirdiği projelere destek olması gerekmektedir. Gençlerin yerel yönetimlere aktif katılımını sağlamak, seslerini daha çok duyurabilmek ve tüm taleplerinin meclis gündemine getirilmesi noktasında üzerime düşen sorumluluğun bilincindeyim. Gençlerin sosyo-kültürel etkinlikler, ulaşım, barınma, eğlence, spor ve sanat gibi kamu hizmet taleplerinin meclis gündemine taşınmasında öncülük edeceğim. Genç işsizliğin Kastamonu ölçeğinde önlenmesi noktası neler yapabiliriz sorusuna arkadaşlarımızla istişare ederek çözümler üretmeye çalışacağım.

Mühendislik uygulamaları ile öğrenim görmüş bir Çevre Mühendisi olarak; Proje odaklı siyasetin üretilmesinde katkı sağlamak da kişisel ödevlerim arasındadır. Hizmet üretirken çevre duyarlılığı ve mühendislik yaklaşımlarını bir araya getirmeyi başaran yönetimler, kalkınma yarışında bir adım önde olacaktır diye düşünüyorum. Kastamonu’muzda da yeni yönetimin bu pencereden bakarak projelerini inşa etmesi büyük önem arz etmektedir. Belediye içerisinde yaşayan vatandaşlar, çevresinde ki yeşil alan gereksinimini, sanayi, ticaret alanları ve konut dağılımları ile ilgili problemleri, tarihi ve kültürel alanların içinde bulunduğu koşulları, yeterli su kanalizasyon ve altyapı hizmetlerinin mevcut olup olmadığını, hava kalitesini ve diğer çevresel etkilerin sonuçlarını yaşayanlar olarak en iyi bilenlerdir. Bu nedenle çevre kalitesinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinde halkın katılımı yerel düzeyde bir önceki dönemde olduğu gibi en üst noktaya taşınmalıdır. Kastamonu’muzun kalkınmasında öncülük eden ve birçok projeye imza atan, Kastamonu’muzun en temiz şehir rozetini yakasına takmasında vesile olan, atık yönetimi noktasında Kastamonu’ya çağ atlatan, teknik yaklaşımları ile Kastamonu’ya damgasını vurmuş önceki dönem Belediye başkanımız Sn. Tahsin Babaş’a yaptığı projelerden ve hizmetlerden dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum. Önceki dönemde yapılan, temelleri atılan, gündeme getirilen tüm projelerin yeni dönemde de Kastamonu’muzun daha da ileriye taşınması amacı ile takibini yapacağımıza şahsım ve diğer meclis üyesi arkadaşlarım adına söz veriyorum.

Mücadelemiz hizmet mücadelesidir, neticede nihai amacımız kadim şehrimiz Kastamonu’muzun ulusal ve uluslararası arenada da hak ettiği değerlere ulaşmasıdır. Bu gayeler ile söylem ve vaat siyasetinin, proje tabanlı ve somut eylem planlarına dönüştürülmesi hususunda üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu ifade ederek, önümüzde ki beş yıllık dönemin Kastamonu’muza hayır getirmesini temenni ediyorum."