Tahsin Babaş 'Projelerimiz Gerçekleşiyor'

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşma yaptı.

  • 1483
Tahsin Babaş 'Projelerimiz Gerçekleşiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Babaş, Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada;

"Sayın İl Başkanım,

Sayın Milletvekilim,

Sayın Belediye Başkanlarım,

Değerli İlçe Başkanlarım,

Çok Kıymetli Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarım,

Partimizin değerli yöneticileri,

Toplantımıza uzaktan yakından gelerek bizleri onurlandıran siz değerli dostlarımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum.

Türkiye, gelişiyor, büyüyor. Türkiye gelişirken Türkiye’deki demokrasi anlayışı da gelişiyor.

Halk, AK Parti ile birlikte kendi iktidarını kurdu. Ve şimdi bu yüce halk, artık kendi iktidarından vazgeçmek niyetinde değildir.

Halkın bu kararlılığını göremeyen, gelişen yeni demokrasi anlayışını fark edemeyen bazı siyasetçiler ise, siyaset arenasından bir bir çekiliyor.

AK Parti iktidarı, Türkiye’de siyasete bambaşka bir üslup, seviye ve dinamizm kazandırmıştır.

AK Parti iktidarı, Türkiye’de bir zihniyet değişimini getirmiştir.

Bu değişim, ülke yönetiminde, halkın hassasiyetlerine dikkat eden, bizi biz yapan manevi değerlere bağlı bir yönetim anlayışının egemen olması sayesinde gerçekleşmiştir.

Bu değişimin sonucunda da toplumun ve bireylerin ihtiyaç duyduğu tüm hak ve özgürlüklerin verilmesi sağlanmıştır.

Dünyadaki tüm gelişmelerin karşısında Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Türkiye’de her alanda olduğu gibi, demokrasi anlayışında da büyük bir değişim yaşanmıştır. Ülkemizde artık “Birlikte Üretelim, Birlikte Yönetelim” anlayışı egemen olmuştur.

Artık herkes çok iyi bilmektedir ki Türkiye’de bundan sonra “hizmet” olmadan “siyaset” olmayacaktır. Yani hizmet üretmeyenlerin, ülkeye faydalı işler yapmayanların, bir eser ortaya koymayanların; süslü püslü söylemlerle, laf ebeliği yaparak, yeri geldiğinde çirkin iftiralarla ve mesnetsiz iddialarla insanların kafasını karıştırarak siyaset yaptığı dönemler çok gerilerde kalmıştır.

Bunun için biz “siyaset” eşittir “hizmet” diyoruz.

Ak Parti iktidarı, ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de özellikle son yıllarda dev yatırımlar ve hizmetler gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor.

Üniversitemiz kuruldu ve gelişiyor. Havaalanımız yapıldı. Duble yollar ve Ilgaz Tüneli gibi çok ciddi yatırımlar ilimize yapılıyor. 400 yataklı Devlet Hastanesi’nin, ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yapım çalışmaları sürüyor.

İnebolu Yolu gibi, bir başka dev yatırım için düğmeye basılmıştır.

Kırık Barajı için Sayın Milletvekillerimiz ve Parti Yöneticilerimizle birlikte gerekli girişimlerimizi yapmış ve inşallah bu barajın sözünü almış durumdayız.

Dün hayal bile edilemeyen yatırımlar bugün tek tek gerçek oluyor.

Yani “Ak Yatırımlar”, “Ak İcraatlar” devam ediyor.

İnşallah bu yatırımlar sayesinde Kastamonu kısa sürede turizm ve sanayi yönünden hızlı bir gelişme sürecine girecektir.

Biz de AK Belediye olarak halkımızın mutluluğu ve refahı için hazırladığımız projelerimizi tek tek uygulamaya geçiriyoruz.

Bizler, Kastamonu şehrinin sorunlarını ve çözüm yollarını iyi bilmenin, Kastamonu halkını yakından tanımanın, halkla iç içe olmanın sağladığı özgüvenle yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz.

Burada çok fazla detaya girmeden, yaptığımız çalışmalardan başlıklar ve kısa bilgiler sunmak istiyorum:

1- Kuzeykent Harikalar Diyarı

2- Kuzeykent Çocuk Trafik Eğitim Parkı

3- Kuzeykent Giyim Pazarı

4- Kuzeykent Balık Pazarı, (Bu çalışmalarımızda büyük ilerleme kaydettik. Ve bu çalışmalarımızı 3 aya kadar tamamlayıp hizmete açmayı planlamış bulunmaktayız. )

5- Kuzeykent Asri Mezarlık Projesi (Yer tahsisi ile ilgili bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından yapım çalışmalarını başlatacağız)

6- Şehir Parkı Projesi (Bu projemiz için tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Proje Koruma Kurulunda onay beklemektedir)

7- Su Entegre Projesi: Şehir İçme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesinin yenilenmesi, depo ve terfi merkezlerinin ıslah edilmesi ve Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımını içeren bir projedir. Avrupa Birliği İPA fonuyla % 90 Hibe yardımıyla yapılacak ve 2018 yılında tamamlanacaktır. Projenin mali boyutu 45 milyon avrodur.

8- Tarihi konakların kamulaştırması ve restorasyonu: (Bu kapsamda bazı konakları satın alarak restorasyonuna başladık. Bunlardan bazıları Aktekke Mahallesi Bahçecioğlu Konağı, İsfendiyar Mahallesi Behiçbey Konağı, Atabeygazi Mahallesi Şeyhoğlu Konağı’dır. Buradaki amacımız, Kastamonu’nun tarihi konaklarına sahip çıkma konusunda Belediye olarak özel sektöre ve zengin iş adamlarımıza öncülük etmek ve örnek olmaktır)

9- Kentsel Dönüşüm Projeleri: (Kentsel dönüşüm çalışmalarımız halen proje düzeyinde devam etmektedir. Proje kapsamında ilk etapta ihtiyaç duyulan rezerv alanlarının tespiti için bir çalışma yaptık. Yaklaşık 85 hektarlık bir alanı rezerv alanı olarak belirleyerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulmak üzere bir dosya hazırladık. İnşallah kısa bir sürede bu çalışmamızı tamamlayacağız. Diğer taraftan ekiplerimiz riskli alanların tespiti ile ilgili çalışmaları yürütmektedir. Onları da 6 etap halinde belirledik. Arazi çalışmaları tamamlandı. Onun da dosyasını hazırlıyoruz. Bu çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Bakanlık onayına sunularak, Bakanlık onayından sonra çalışmalarımız Bakanlık ve Belediyemiz işbirliğiyle devam edecektir. )

10- Cephe İyileştirme ve Sokak Sağlıklaştırma Projeleri: (Kastamonu için elzem olan ancak bugüne kadar hayata geçirilemeyen birçok Sokak Sağlıklaştırma ve Cephe İyileştirme projelerimiz mevcuttur. Bu projelerimizden biri olan Beyçelebi Mahallesi Cephe İyileştirme Projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kefeli, Atabey, İbni Neccar Sokakları, Şeyh Şaban-ı Veli Caddesi gibi cadde ve sokaklarda ve Yavuz Selim, Hepkebirler, Akmescid, Hisarardı, Honsalar, Topçuoğlu, Cebrail, İsfendiyar ve İsmailbey Mahallesi gibi mahallelerimizde de benzer projelerimiz uygulamaya geçirilecektir. Ayrıca Nasrullah Meydanı civarında, özellikle Kasaplar Hali ve Bakırcılar Çarşısı Projelerimizle, tarihi mekanların görünümünü daha çok ortaya çıkarmayı hedefliyoruz)

11- Teleferik Projesi: (Saat Kulesi ile Kaleyi birbirine bağlayacak olan teleferik projemiz yaklaşık 724 metre uzunluğunda ve yerden yüksekliği 30 metre olacaktır. Teleferik Sisteminin 6x3x2 grup gondol diye adlandırılan tek halat dolaşımlı sabit klemli bir sürücü ve bir dönüş istasyonu olan en son teknolojiye sahip bir sistem olarak inşa edilmesi planlanıyor. Saniyede 3 metrelik hızı olan teleferik sistemi ile Kastamonu Kalesi ile Saat Kulesi arasındaki ulaşım yaklaşık 4 dakikada sağlanacak ve saatte 460 kişi taşınacak. Projenin yaklaşık maliyeti ise 3,5 milyon lira civarında bulunuyor)

12- Seyrangah Tepesi: (Seyir Tepesi ya da diğer adıyla Seyrangah Tepesi adlı projemiz, Kaleye yakın bir noktada gerçekleştirilecek. Teleferik sistemi sayesinde Saat Kulesinden seyir tepesine gelen ve burada teleferikten inen vatandaşlarımız, Golf tipi araçlarla Kastamonu Kalesi’ne çıkarak gezip aynı yoldan geri dönebileceklerdir.)

13- Saat Kulesi Yürüyen Merdiven Projesi: Yine aynı kapsamda Saat Kulesi’ne gelen vatandaşlarımızın yürüyen merdivenlerle inerek Kastamonu’nun kalbi olan Cumhuriyet Meydanına ve şehir merkezine daha kolay ulaşmaları sağlanacaktır.

14- Kastkule: Orta vadeli projelerimiz arasında bulunan Kastkule, Toklu Tepe üzerine inşa edilecektir. Burada vatandaşlarımızın Kastamonu manzarasına hakim bir ortamda yemeklerini yiyebileceklerini bir restorant bulunacaktır. Bu restoran kısmının hareketli bir sistemle dönmesi planlanmıştır. Buraya gelen vatandaşlarımız, Saat Kulesi üzerinden teleferik sistemi sayesinde seyir tepesine ve Kastamonu Kalesi’ne kolayca ulaşabilecektir.

15- Bisiklet Yolu: 1.600 metre uzunluğunda olup İmam Hatip Lisesi’nin arkasından Şehitler Anıtı’na uzanmaktadır. Çalışmalar devam etmekte olup 3 ay içerisinde tamamlanacaktır.

16- Otopark Projelerimiz: (Aktekke Mahallesi, Çengeller, Topçuoğlu Mahallesi, İzbeli Sokak Etli yanı, 23 Ağustos Okulu, Tenekeci Sokak ve Belediye önü yer altı ve katlı otopark projeleri, şehir parkı altı 200 araçlık yer altı otopark projesi gibi projelerimiz mevcut olup bunlarla ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir)

17- Asfalt ve Parke Yol Yapım Projelerimiz: 2014 yılı içerisinde 200.000 metrekare asfalt yol ve 60.000 metrekare de parke yol yapımı gerçekleştirilmiştir.

18- Beyaz Masa: Beyaz Masa, sosyal belediyecilik anlayışı sonucu kurulan bir birimdir. Belediye ve vatandaş arasında köprü vazifesi görmektedir. Şehir halkının belediye hizmetleriyle ilgili şikâyet ve taleplerini, beklentilerini almak, bunların işlem görmesini sağlayarak vatandaşa geri bildirimde bulunulması amacıyla kurulmuştur.

19- Okullara Destek (Peyzaj Düzenlemeleri) Projesi: Çok sayıda okulumuzun çevre düzenlemesinin yapıldığı projemiz ile ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Kastamonu Belediyesi olarak birçok okulun başta çevre düzenlemeleri olmak üzere pek çok eksikliklerini giderdik.

Sadece bu yıl içerisinde okullarımızın alt yapı ve çevre düzenlemeleri için yaklaşık 4 milyon liralık yatırım ve hizmet gerçekleştirdik.

Bu çalışmalarımızdan önemli gördüğümüz birkaçını şöyle sıralayabiliriz:

Kastamonu Üniversitesi Spor Salonu Yapımı,

Eğitim Fakültesi Çevre Düzenleme İşi,

Atatürk İlkokulu Renkli Desenli Asfalt Çalışması,

Darende İlk ve Ortaokulu Renkli Desenli Asfalt Çalışması,

Kırkçeşme İlkokulu Renkli Desenli Asfalt Çalışması,

Orhan Şaik Gökyay İlkokul ve Ortaokulu Renkli Desenli Asfalt Çalışması,

Güzel Sanatlar Lisesi Çevre Düzenlemesi İşi,

Gazi Paşa İlkokulu Renkli Parke Kaplama İşi,

Atabey İmam Hatip Ortaokulu Çevre Düzenleme İşi,

Kuzeykent Anadolu Lisesi Renkli Desenli Asfalt Çalışması.

20- Camilerin Çevre Düzenleme Projeleri: Çok sayıda camimizin ve tarihi eserlerin bulunduğu bölgelerde çevre düzenlemesi çalışmaları yapılmış ve halen bazıları devam etmektedir.

Bunlardan bazıları:

Hepkebirler Camii Çevre Düzenlemesi

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şadırvanı Çevre Düzenlemesi

Karanlık Evliya Türbesi Çevre Düzenlemesi

Aşıklı Sultan Türbesi Çevre Düzenlemesi

İsa Dede Türbesi Çevre Düzenlemesi

Nasrullah Meydanı Çevre Düzenlemesi (Proje çalışmaları devam ediyor)

Karabaş Veli Camisi Yeşil Alan ve Çevre Düzenlemesi

Nasrullah Meydanı Tuvalet ve Şadırvan Tadilatı

Ulu Camii Yeşil Alan ve Çevre Düzenlemesi

21- BEKUP (Belediye Kültür Varlıkları Koruma Uygulama Proje Denetim Bürosu): Kültürel varlıkları yaşatmak, geliştirmek, yaymak, tanıtmak, değerlendirmek ve benimsetmek, kültür konularıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını yönlendirmek ve işbirliğinde bulunmak, tarihi ve kültürel varlıkların tahribini ve yok edilmesini önlemek, aslına uygun olarak onarımlarının yapılmasını sağlamak ve binasını onarmak isteyen halkımıza ücretsiz olarak proje desteği vermek amacıyla kurulmuştur.

22- Sepetçioğlu Kapalı Pazaryeri: Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde yapımı gerçekleştirilecek olan bu projemizle bölgenin pazaryeri ihtiyacı giderilecek ve bölgeye hareketlilik kazandırılacaktır.

23- Park ve Bahçe, Yeşil Alan Projeleri: Darende Parkı, Ali Fuat Darende Parkı, Sinan Deresi Parkı, Huzur-1 Parkı, Yenişehir Parkı, İsmail Dikmenli Spor Tesisleri Çevre Düzenlemesi gibi projeler gerçekleştirilmiştir.

24- Kuzeykent Spor Kompleksi Paintball Sahası

25- Göl Park Projesi: Kuzeykent’te 240 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek olan büyük bir projedir.

Yapımına başladığımız ve bundan sonra başlayacağımız projelerimizle Kastamonu’da büyük bir hamle gerçekleştirmek ve AK Belediye farkını tüm Kastamonululara hissettirmek istiyoruz.

Kastamonu’ya gönül veren Kastamonu sevdalıları olarak Kastamonu’ya hizmet ederek, hayal denilen projeleri hayata geçirerek, Kastamonu’yu bir cazibe merkezi yapmayı ve bu arada özellikle turizm alanında Kastamonu’ya büyük bir hareketlilik kazandırmayı hedefliyoruz.

Kastamonu’yu tarihteki parlak devirlerinde olduğu gibi yeniden bir ilim ve irfan yuvası, bir medeniyet ve maneviyat şehri, bir ticaret ve sanayi merkezi yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Kastamonu’nun gelişmesinde, özellikle yerel yönetim olarak üzerimize büyük bir görev ve sorumluluk düştüğünün idrakindeyiz. Bu sebeple çalışmalarımıza hız kesmeden, ara vermeden, yüksek bir tempoda devam edeceğiz.

AK Belediyeler olarak halkın istek ve beklentilerini doğru anlayıp onların ihtiyaçlarını gidermenin ve onları mutlu etmenin yollarını bulacağız.

Daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Kastamonu için birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde çalışmak ve hep birlikte başarmanın mutluluğunu yaşamak dileğiyle, hepinize selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.