Prof. Dr. Büyükgüzel, Rektör adayı

Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Kastamonu Üniversitesi rektörlüğüne adayı oldu.

  • 1486
Prof. Dr. Büyükgüzel, Rektör adayı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde en son Rektör Yardımcılığı görevinde bulunan Araçlı
hemşehrimiz başarılı akademisyen Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Kastamonu Üniversitesi rektörlüğüne aday oldu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde en son Rektör Yardımcılığı, Karadeniz Ereğli Turizm Fakültesinin Kurucu Dekanlığı, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, Üniversite-Sanayi İşbirliğini Geliştirme Merkezi Kurucu Dekanlığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevlerinde bulunan Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Kastamonu Üniversitesine Rektör adayı olmak için YÖK’e başvuruda bulundu.

Prof.Dr. Kemal Büyükgüzel, YÖK’ün ilk defa yurt dışına master ve doktora için göndereceği adayları belirleme sınavında Türkiye 17'incisi olarak Amerika’da lisansüstü eğitim yapma hakkını elde etti. TÜBİTAK Bilim adamı yetiştirme NATO-B1 bursunu kazanarak Amerika Nebraska Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.

Büyükgüzel öncülüğünde yapılan bilimsel çalışmada yeraltı zenginliklerinin yüzde 70’in üzerinde bor yataklarının oluşturduğu ülkemizin bor kaynaklarından üretilen borun bir türevi olan borik asiti Türkiye Bor Enstitüsü İşbirliği ile ülkemizde ilk defa çevre dostu, yararlı hayvanlara ve insanlara zarar vermeyen inorganik insektisit olarak Türk Patent ve Marka kurumunca patentini alarak tescil ettirdi. Yoğun tarım şehri olan memleketimizde zararlı böceklerle mücadelede önemli kullanım alanına sahip olacağı düşünülüyor.

Prof.Dr. Kemal Büyükgüzel, Kastamonu’nun Zonguldak’taki bir fahri elçisi olarak her zaman Kastamonu halkının ve kurumlarının her türlü yardımına koştuğu belirtildi.