Prof. Dr. Yenidünya Köy Muhtarlarını Ağırladı

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya merkeze bağlı köy muhtarları ile bir araya geldi.

  • 428
Prof. Dr. Yenidünya Köy Muhtarlarını Ağırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Seçim çalışmaları kapsamında bir yandan ilçe ilçe, köy köy ziyaretlerini sürdüren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, köy muhtarları ile yemekte buluştu. Akçaabat Restaurant’ta düzenlenen yemeğe köy muhtarları büyük ilgi gösterdi.

Muhtarları kapıda karşılayan Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, muhtarlarla bir araya gelmekten büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

Seçim yarışında belirli bir noktaya kadar geldiklerini ve beklenenin çok üzerinde ilgi gördüklerini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, gösterilen ilgiye layık olmak için vekil olsa da olmasa da daha fazla çalışacağını belirtti.

“YILLARDAN BERİ TEK YAPTIĞIMIZ İŞ SADECE TARTIŞMAK”

7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin sadece Kastamonu’nun seçimi olmadığını kaydeden Prof. Dr. Yenidünya: “Türkiye önemli bir dönemden geçiyor. Ülkemizde işçimizin, memurumuzun, çalışanımızın, emeklimizin büyük sorunları var. Herkes kendi sıkıntılarına bir çare üretmek istiyor. Bu kadar sorun içerisinde Kastamonu’nun sorunları çok daha fazla. Kastamonu’da her şeyi konuşuyoruz. Gazetelere baktığımızda her şey o kadar ortada bulunuyor. Hastaneleri, yolları, çiftçimizin sorunlarını, orman köylümüzün sorunlarını, fabrikalarda çalışan işçilerimizin sorunlarını, gençlerimizin sorunlarını tartışıyoruz. Kastamonu yeteri kadar yatırım alamıyor diyoruz. Tartışıyoruz ancak bu tartışmaların sonucu hiçbir yere varmıyor. Yıllardan beri tek yaptığımız iş sadece tartışmak. Kastamonu’ya 5,6 Milyar TL yatırım yapıldığı söyleniyor. Kastamonu’da var olan ulaşım sorununun çözüldüğü ifade ediliyor. Kastamonu’da tarımla uğraşan çiftçimizin hiçbir sorununun olmadığı dile getiriliyor. Diğer vekillerin açıklamalarına göre Kastamonu çok mutlu mesut yaşıyor. Kastamonulu hemşerilerim bolluk bereket içerisinde yüzüyor. Ama aynı vekiller nedense köyleri ilçeleri tam dolaşmadıkları için halkımızın sorunlarını tam olarak göremiyorlar. Kastamonu’muzun bin 71 köyünü gerçekçi gözlerle gezebilseler aslında fotoğrafı daha iyi görebilecekler. Muhtarlarımız yaşadıkları yörenin sorunlarını bizden, herkesten daha iyi biliyor. İlçelerimiz, köylerimiz boşalıyor. Göçü hala tersine çeviremedik. İstihdam Kastamonu’da hala başlı başına büyük bir sorun olarak ortada duruyor. Çocuklarımız yarın işsiz dolaştıklarında, üretemediklerinde bunları sağlayamadığımız için biz vebal altında kalacağız” dedi.

“KASTAMONU NASIL TEMSİL EDİLİYOR HERKES GÖRECEK”

Kastamonu’nun daha iyi temsil edilmesi gerektiğini, daha fazla yatırım gelmesini sağlamak için daha fazla gayret gösterilmesinin zorunluluğuna dikkat çeken CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya: “Kastamonu’yu daha ileri taşıyalım. Kastamonu vizyon istiyor. Hizmet üretelim. Kastamonu’ya nasıl hizmet üretiliyormuş herkese gösterelim. Koltuğa oturmak, maaş almak, kıyak emekli olmak için değil hizmet etmek için bir araya gelelim. Çara var, çözüm var. Yeter ki istek olsun. birkaç gündür çıktığım televizyon programlarında dile getiriyorum. Kastamonu’nun sorunlarını haykırıyorum. Kimse merak etmesin sorun varsa sorunların da çözümü var. Bugüne kadar sorunların takipçiliği yapılmamış. 4 yıldan beri yapacağız, edeceğizleri dinliyoruz. Artık dinleme zamanı bitmiştir. Karabük’ün milletvekili Kastamonu’ya hizmet getireceğim dememeli artık. Geleceğimizi bu prangalardan kurtarmamız gerekiyor. Çok değil seçimden sonra en fazla 1 hafta içerisinde Kastamonu nasıl temsil ediliyor herkes görecek” diye konuştu.

Kazım BOLAT