"Avrupa Kupası Kastamonu'ya Gelecek"

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetimi Sports TV'nin konuğu oldu

  • 721
&quotAvrupa Kupası Kastamonu'ya Gelecek"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sports TV’de yayınlanan Erdem Bitik’in sunduğu Spor 360’ın dün akşamki konukları Hentbol Federasyonu eski Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz, Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüdaver Eski ve Antrenör Osman Kalyoncu oldu. Programda Challenge Cup’ta yarı finale kalma başarısı gösteren Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 2 Nisan’da Ukrayna temsilcisi Karpaty ile Atatürk Spor Salonu’nda oynayacağı karşılaşma ve kulübün başarıları ele alındı. Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüdaver Eski, hedefin Avrupa Kupası’nı Kastamonu’ya getirmek olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın büyük destekleriyle kulübün kurulduğunu ifade eden Eski, “Sayın Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’ın ilgisi ve spora bakış açısı bizim bugünlere gelmemizi sağladı. İyi bir birliktelik sağladık. Kaliteli bir yönetimimiz var. Değerli sponsorlarımız var. Hep birlikte büyük bir aile olduk. Ben bu noktada Challenge Cup’u Türkiye’ye getireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Hentbol Federasyonu eski Başkan Yardımcısı Bilgehan Çapraz, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın öncülüğünde geçen sezon sonunda yapılan planlamada hedefin Avrupa finali olarak konulduğunu ve bu yolda emin adımlarla ilerlenmesinin kendisini mutlu ettiğini vurguladı. Spor turizminin Kastamonu’ya büyük katkı sağladığının altını çizen Çapraz, “Spor turizmi ilimize ciddi bir katkı sağlıyor. Önemli işler yapılıyor. Futbolun dışında da branşlar başarı kazanıyor. Bunlara yer verildiğinde destekçileri artıyor. Türkiye’de sporun gelişmesi için amatör branşlara destek şart. Biz bunları yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Antrenör Osman Kalyoncu ise Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın hedefinin Kastamonu’da sporu zirveye taşımak olduğunu dilegetirdi. Hem alt yapıda hem de üst yapıda bu doğrultuda önemli başarılar elde edildiğini de söyleyen Kalyoncu, “Biz bir aile havası yakaladık. İyi bir planlamayla Şehit Şerife Bacı’nın ruhuyla çıktığımız yolda finali oynamak ve kupayı kazanmak istiyoruz. Alacağımız bu kupa Türk Kadın Hentbolu’nun da önünü açacaktır” diye konuştu.