"Bayram, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu gündür"

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Kurban Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 332
&quotBayram, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu gündür"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vidinlioğlu yazılı mesajında; "Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı, millî ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kurban; yardımlaşmadır, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban Bayramı, bizleri ortak duygularda buluşturan, toplumu kaynaştıran huzur ve coşku kaynağıdır.

Asırlardır bizleri birbirimize bağlayan manevi değerlerimizden biri olan Kurban Bayramı’nı en güzel biçimde değerlendirerek kalbimizi iyiliklere, güzelliklere, hayırlara açmalı, hayatımızda hoşgörüyü egemen kılarak birlik ve dirliğimizi güçlendirmeliyiz. Sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı böyle zamanların çoğaltılması ve her günün bayram gibi yaşanabilmesi için gayret sarf etmeliyiz.

Bu vesileyle, Kurban Bayramı’nızı en kalbi duygularımla kutluyor, bayramın ülkemize ve İslam dünyasına sağlık, huzur, esenlikler getirmesini, millî birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Sevgi, barış ve hoşgörünün hâkim olduğu nice bayramlar diliyorum."