"Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getirmiştir"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 231
"Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getirmiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik; "Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destandır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle Çanakkale 'bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' zaferin adıdır. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti’nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Terör örgütlerine ve arkalarındaki odaklara karşı yürüttüğümüz beka mücadelesinde, devlet olarak en büyük güç kaynağımız tıpkı bir asır öncesinde olduğu gibi yine milletimizin imanı, inancı, vatan ve bağımsızlık sevdasıdır. Milletimizin 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı sergilediği kahramanlıklar, yurt içinde ve Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Pençe ve Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekatlarıyla terör örgütlerine karşı ortaya koyduğumuz mücadele Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Türkiye, bundan 105 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yedi düvele Çanakkale’yi nasıl dar etmişse, bugün de terör örgütleri üzerinden uygulanmak istenen senaryoları bozacak kudrete sahiptir.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."