"Cumhuriyet, en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir"

KASİAD Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Katar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 437
&quotCumhuriyet, en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin; "Tarihi şan ve şerefle dolu yüce ulusumuzun, yedi düvele karşı göğsünü siper edip İstiklal mücadelesini vererek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 96. yıldönümünü kutlamaktayız.

19 Mayıs 1919’da başlayan Milli Mücadele'nin, Büyük Zafer'le noktalanmasını takiben, Büyük Önder Atatürk'ün, 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.' diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük miras ve vazgeçilmez bir ulusal değerdir. Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; 96 yılda eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model olmuştur. Birlik ve beraberliğimiz sürdükçe, atalarımıza layık evlatlar olarak azimle çalıştıkça, Dünya'nın en önde gelen ülkelerinden biri olacağımızdan kimse şüphe etmesin. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında emeği geçen tüm kahraman şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."