"Gazilerimize parti ayrımı gözetmeksizin sahip çıkılmalıdır"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 236
&quotGazilerimize parti ayrımı gözetmeksizin sahip çıkılmalıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin yazılı mesajında; "Bizlere bu toprakları yurt yapan gazi ve şehitlerimiz, laik Cumhuriyetin var oluşunun, milli birlik ve beraberliğin, vatanseverliğin, kahramanlığın ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolleridir.

Gaziler Günü, TBMM tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921'de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanın verildiği tarihi bir gündür.

Böylesine anlamlı bir günde, şehitlerimiz ve gazilerimiz için söylenecek hiçbir söz elbette onların kahramanlıklarının karşılığı değildir. Canını hiçe sayarak ölümü göze alan kahramanlığın sembolü gazilerimize ve onların ailelerine sahip çıkmak, bundan sonraki yaşamlarını bu onura layık bir şekilde sürdürmelerini sağlamak bu ülkede yaşayan her vatandaşımızın ve parti ayrımı gözetmeksizin tüm siyasilerin en büyük görevidir.

Bu bilinçle tüm şehitlerimizin aziz hatıralarına duyduğumuz saygı, gazilerimize ve ailelerine sahip çıkma görev ve sorumluluğumuz artarak devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan sevgisinin sembolleri olan şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."