"İtfaiye, sürekli teyakkuz halinde olunması gereken bir birim"

Kastamonu Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek personellerin Yangından Korunma ve İtfaiye Haftalarını tebrik etti.

  • 373
"İtfaiye, sürekli teyakkuz halinde olunması gereken bir birim"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan Yangından Korunma ve İtfaiye Haftası dolayısıyla Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti.

Personellerin haftasını tebrik eden Belediye Başkanı Vidinlioğlu konuşmasında; "İtfaiyecilik mesleği en zor meslek dallarından bir tanesi. Öncelikle işlerinizde kolaylıklar diliyorum. Belediyeler Birliği’nden de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da ekipman konusunda taleplerde bulunduk. İnşallah onlar da gelirse çok daha güçlü bir itfaiye ekibimiz olacak. Onun haricinde de şehirdeki en büyük sıkıntılardan bir tanesini geçenlerde de dile getirmiştik. Bu noktada İnşallah bir birim de Kuzeykent tarafına kurmamız gerekecek. Çünkü burada ulaşım noktasında bazı sıkıntılar yaşanıyor. İnşallah onu yaparak bu sorunu da çözeriz. Yakında hizmet içi eğitimimiz de başlayacak. Hem biraz daha teknik olarak hem de daha çabukluk açısından. Çünkü bu tarz işlerde saniyelerin bile çok fazla kıymeti var. İnşallah hizmetiçi eğitimle de biraz daha hem teknik bilgiye sahip oluruz hem de tecrübe noktasında daha fazla tecrübelenmiş oluruz. Sürekli gerek duyulmasa da sürekli aktif olunması gereken, sürekli teyakkuz halinde olunması gereken bir birim itfaiye. Gelip baktığımda da hep görüyorum. Ekip halinde hazır vaziyetteyiz. İnşallah çok da fazla itfaiyeye ihtiyaç duyulmaz. Geçtiğimiz hafta içinde de bir yangın oldu. Allah beterinden saklasın diyorum. Sizlere de güç kuvvet vermesini temenni ediyorum. Tekrar haftanız kutlu olsun" dedi.

Konuşmasının ardından Vidinlioğlu günün anısına hazırlanan hediyeleri de personellere takdim etti.

Başkan Galip Vidinlioğlu tarafından İtfaiye Müdürlüğüne gerçekleştirilen ziyarette; Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, Belediye Meclis Üyeleri, birim amirleri de yer aldılar. Ayrıca İtfaiye Müdürlüğü tarafından sabah erken saatlerde gerçekleştirilen programda Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma merasimi yapıldı. İtfaiye Müdürü Mahir Sorkun tarafından yapılan çelenk sunma merasimin ardından itfaiye araçları ve personellerin yer aldığı kortej ile şehir turu da gerçekleştirildi.