"Laik Cumhuriyetin önemini bugün bir kez daha anlıyoruz"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 10 Kasım nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 326
&quotLaik Cumhuriyetin önemini bugün bir kez daha anlıyoruz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baltacı; "Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu, büyük devlet adamı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yılında özlem, saygı ve minnetle anıyoruz.

10 Kasım 1938; millet olarak aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda ilerleme görevini Ata’mızdan devraldığımız gündür.

Hayatını bir milletin var olma mücadelesine adayan, parçalanan bir imparatorluğun üzerinde çağdaş bir cumhuriyet kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adı şüphesiz ki dünya tarihinin çok özel ve ender liderlerinden biri olarak hep var olacaktır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bedenen ayrıldığı dünyada fikirleri ile sonsuza kadar yaşayacaktır.

Kahraman ulusumuzdan aldığı güçle dünyanın sömürgeci devletlerine karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı ile destanlaşan, bu büyük kurtuluş mücadelesinin ardından kısa sürede yaptığı devrimlerle modern bir devlet kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ışığında kurulan laik cumhuriyetin önemini bugün bir kez daha anlıyoruz. Bugün Türkiye, Atatürk’ün çağdaş düşünce ve fikirlerinin anlaşılmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçmektedir. Şartlar ne olursa olsun, cumhuriyetimizi ve onun temel ilkelerini korumak ve daha ileriye taşımaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Atatürk’ü anlamak ülkemizin bulunduğu coğrafyada özgür ve bağımsız yaşamamızın da yoludur. Bugün Ulu Önder’i anlama ve eserlerini yaşatma günüdür. O’nun ilkelerinin ve devrimlerinin ışığında ülkemizde ve bölgemizde demokrasiyi, adaleti, barışı ve huzuru hâkim kılana dek aydınlanma mücadelesini büyütme günüdür.

Bugün; büyük bir azim, kararlılık ve inançla yıkıntıların arasından kurduğu bu ülkenin her karış toprağında O’nun yaşadığını, bu ülkenin her ferdinin gözbebeğinde O’nun bağımsız karakterinden bir parçanın parladığını çok iyi biliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bize başta Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere sonsuza kadar kararlılıkla savunup koruyacağımız iki büyük emanet bırakan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Türk Milleti’nin kurtarıcısı, büyük devlet adamı ve dünya tarihinin gördüğü en büyük askeri deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum."