"Oynanan oyunları milletimizin kararlılığı ile bozmaya devam edeceğiz"

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 284
&quotOynanan oyunları milletimizin kararlılığı ile bozmaya devam edeceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ünlü; "Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 96. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

Milletimizin Cumhuriyet ile perçinlenen onurlu ve hür yaşama tutkusu, zaman içinde kurumsallaşan demokrasi ile birlikte zirveye çıkmıştır. Bugün hepimizin görevi Cumhuriyet’in en büyük kazanımlarından biri olan demokratik yaşama sahip çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşımaktır.

Kurtuluş savaşında, yakın zamanda şahit olduğumuz 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi ülkemiz adına verilen demokratik özgürlük mücadelemiz için bir nesil, tüm dünyaya canı pahasına, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde yenilmeyeceğini ve asla pes etmeyeceğini göstermiştir. Bize düşen görev ise, bu muhteşem zafere imza atan şehitlerimizin, gazilerimizin birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunu bugünlere ve gelecek nesillere en doğru şekilde taşımaktır.

Her geçen yıl demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü gibi ülkemizin en önemli kuruluş prensiplerinde ilerleme sağlanmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yüce milletimizin canı, kanı pahasına vatanını savunmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti artık muasır medeniyetler seviyesi hedefine çok daha hızlı, sağlıklı ve istikrarla ilerlemektedir. Türkiye bu hedefe ilerlerken birçok zorlu engeli aşmayı başarmıştır. Özellikle son yıllarda demokrasimize hançer saplamak isteyen iç ve dış düşmanlar, buldukları her fırsatı değerlendirmekten geri durmamıştır. Milletimizin hür yaşama iradesine karşı koyan tüm tutum ve davranışlara tepkimiz hep net olmuştur. Bu duruma, Suriye'nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturarak ülkemizi tehdit etmeye çalışan hain terör örgütlerine karşı düzenlediğimiz Barış Pınarı Harekâtı, en büyük örneklerden biri olmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu oyunları milletimizin kararlılığı, birlik ve beraberliği ile bozmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi  rahmet ve minnetle anıyor tüm gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum."