"Şifa Veren Ele Vefa" Organizasyonu

Samsun'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Kastamonu'da iş bırakma eylemi yapıldı.

  • 474
"Şifa Veren Ele Vefa" Organizasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için Kastamonu’da sağlık çalışanları, 15 dakika iş bıraktı.

Sağlık Bakanlığının “Şifa veren ele vefa organizasyonu” kapsamında, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nde 09.00 ile 09.15 saatleri arasında 15 dakika boyunca hasta bakımına aciller dışında ara verildi.

Hastane önünde gerçekleşen eylemde bir açıklama yapan Kastamonu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık, Türkiye’de güçlü yarınlara daha sağlıklı bir toplum temelinde ulaşılabilmesi adına hekiminden, hemşiresinden eczacısına, teknisyeninden memuruna kadar yaklaşık 700 bin kişilik bir ailenin mensubu olduklarını söyledi.

Son günlerde şiddetin manidar bir şekilde gündem oluşturduğunu belirten Dr. Uyanık, “Maalesef değerli meslektaşımız Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, 'sağlık ve şiddet' kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından derin bir endişe duymaktayız. Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlımız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapamıyor, bundan emin olunuz. Ne var ki üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tüketme noktasına getirmiş durumdadır” dedi.

“Biz, sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız” diyen Dr. Mustafa Uyanık, “Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; “Şife veren eller, sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor” diye konuştu.

Uyanık, şöyle devam etti: “Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayların üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)