"Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline her zaman sahip çıkacaktır"

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 400
&quotTürk Milleti, istiklaline ve istikbaline her zaman sahip çıkacaktır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başsavcı Uzun; "Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yıl dönümünü gururla ve kıvançla kutluyoruz. Bugün, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük zaferin bir sonucu ve kendi geleceğini tayin konusunda nasıl yönetileceğine dair Anayasasına koyduğu hükümle bunu tüm dünyaya beyan ve ilan ettiği tarihi gündür.

Bu tarihi güne ulaşmak için verilen canlar ve yapılan fedakarlıklar dünden bugüne belki yarınlara devam edecek ama şunu biliyoruz ki kurulan bu devlet vatanıyla, milletiyle yaşamaya devam edecektir. Atatürk'ün 'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' sözlerinde belirttiği nesil olarak bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bir kez daha bu kutsal emanete sahip çıkmanın verdiği gururla bayramımızı kutlayacağız.

Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki dün olduğu gibi bugün de el birliği ile çalışacak, istiklaline ve istikbaline her zaman sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularla kutluyorum."