Rıdvan Şükür, 'Camera Ottomana' Sergisinde

Dağcı ve Doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Osmanlı imparatorluğunu konu eden 'Camera Ottomana' sergisine davetli olarak katıldı.

  • 692
Rıdvan Şükür, 'Camera Ottomana' Sergisinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezinde açılan “Camera Ottomana”  sergisini davetli olarak gezen Dağcı ve Doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Osmanlı imparatorluğunda 1840 yılında başlayan fotoğrafın başlangıç serüveni dışında 1914 yılına kadar olan dönemi anlatan sergiyi çok beğendiğini söyledi.

Osmanlı İmparatorluğu’nda modernleşmenin fotoğrafla olan ilişkisini anlatan Camera Ottomana, sergisini gezen ve ilginç bulan dağcı ve tarihçi Rıdvan Şükür, 1840 yılında başlayan fotoğraf serüvenine tarihsel bir bakış açısı ile yaklaşan serginin oldukça başarılı olduğunu söyledi.

Osmanlı İmparatorluğunun fotoğrafa karşı çıkmadığını fotoğrafı büyük bir heyecanla kucakladığını dile getirdi. O dönemden günümüze ulaşan çeşitli belgelerin ve fotoğrafların bir araya getirilmesi ile oluşturulan serginin büyük bir çaba ve emek sonunda hazırlandığını, hazırlayanlara teşekkür ettiğini dile getirdi. Sergide II. Abdülhamid döneminde (1876-1909) iyice yaygınlaşan fotoğrafın elit kesimlerde tutkuya dönüştüğünü söyledi, ayrıca Osmanlı fotoğraf tarihine ilişkin hazırlanmış en kapsamlı sergi olduğunu belirtti.