Saat Kulesi DMD'liler için kırmızıya dönecek

Saat Kulesi, 7 Eylül Dünya Duchenne Farkındalık Günü nedeniyle kırmızı renkle ışıklandırılacak.

  • 1565
Saat Kulesi DMD'liler için kırmızıya dönecek

DMD Aileleri Derneği'nden yapılan açıklamada, "Duchenne Musküler Distrofi (DMD), nadir, genetik, ilerleyici bir kas erimesi hastalığıdır. 3 yaşında hareketlerde zorlanma ile belirti veren hastalık, 10 yaşında yürüme kaybı, 15 yaşında kollarda güçsüzlük ile devam eder. 20’li yaşlarda solunum ve kalp kaslarını da etkileyerek yaşamı tehdit eder. Ülkemizde binlerce DMD hastası vardır; her gün bir çocuk, DMD’li olarak dünyaya gelmektedir.

DMD Aileleri Derneği olarak, bu nadir hastalıkla ilgili toplumsal farkındalığı artırmak, çocuklarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek için yoğun çalışmalar yapmaktayız." denildi.

7 Eylül’de pek çok simge yapı, kırmızıya bürünecek

7 Eylül Dünya Duchenne Farkındalık Günü, DMD’den etkilenen bireyler için farkındalık yaratmayı amaçlayan uluslararası bir gün. DMD’li hastaların yaşadığı sorunlarına dikkat çekebilmek amacıyla dünyanın pek çok ülkesinde farklı etkinlikler yapılıyor. Simge anıtlar, yapılar bu yıl da kırmızı renkte ışıklandırılacak. DMD Aileleri Derneğinin talebiyle 7 Eylül’de ülkemizdeki pek çok simge yapı, kırmızıya bürünecek.

Yapılan açıklamada son olarak, "Bugün DMD/BMD hastalığıyla mücadele eden çocuklar, gençler için çok önemli bir gün. Bugün farkındalık için sesimizi en üst noktaya çıkarırsak sorunlarımızın çözümü hız kazanabilir." denildi.

Kastamonu Saat Kulesi DMD’li çocuklar için 7 Eylül’de kırmızı renkle ışıklandırılacak.