Bayram ziyaretlerinde aşırı tatlıdan kaçının

Kars Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kars Sağlık Sevenler Derneği Başkanı Uzm. Dr. Yunus Yılmaz, Ramazan sonrası bayram ziyaretlerinde aşırı tatlı ile çikolatadan kaçınılmasını istedi.

  • 802
Bayram ziyaretlerinde aşırı tatlıdan kaçının
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars Devlet Hastanesi Başhekimi ve Kars Sağlık Sevenler Derneği Başkanı Uzm. Dr. Yunus Yılmaz, Ramazan sonrası bayram ziyaretlerinde aşırı tatlı ile çikolatadan kaçınılmasını istedi

Uzm. Dr Yılmaz, Ramazan ayı boyunca oruç tutanların metabolizmalarında birtakım değişiklikler meydana gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yılmaz, “Bu zaman diliminde insanlar 2 öğün yemeğe alışıyorlar. Buna bağlı olarak vücutta mevcut duruma adaptasyon yaşanıyor. Sonuç itibariyle midede çap olarak küçülme oluyor. Ve bu insanlar 2 öğüne alıştığından dolayı ciddi derecede yağlı yiyeceklere yüklenmemeleri gerekiyor.” dedi.

Ramazan sonrası az ve sık beslenmenin önemine dikkat çeken Yılmaz, “3 öğünle beslenme alışkanlığını kademe kademe kazanmak lazım.” uyarısında bulundu. Yılmaz, bayramda ev sahiplerinin tatlı ısrarından kaçınması gerektiğini anlattı, kan şekeri dengesizliklerinin ciddi sıkıntılar oluşturabileceğini ifade etti.