Samsunlular Derneği'nde Yeşiltepe dönemi

Kastamonu Samsunlular Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KASAMDER) olağan genel kurulunu yaptı. Sinan Yeşiltepe dönemi başladı.

  • 1274
Samsunlular Derneği'nde Yeşiltepe dönemi

Dernek binasında gerçekleştirilen genel kurulda mevcut başkan Cevdet Çelik görevi Sinan Yeşiltepe’ye devretti.

Yaklaşık 20 bin Samsunlunun yaşadığı Kastamonu’da, hemşehrilerini tek bir çatı altında toplamak için yoğun gayret gösteren ve pasif halde olan Kastamonu Samsunlular Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni aktif bir dernek haline getiren Başkan Cevdet Çelik başkanlığı devretti.

Tek liste halinde gerçekleştirilen seçimlerde dernek yönetiminde Sinan Yeşiltepe, Fatih Kaya, İlyas Yılmaz, Cengiz Zengin ve Nihat Ay, denetim kurulunda ise Seyfettin Reçber, Kurtça Mehmet Yiğit ve Şükrü Şen yer aldı.

Görevi devreden Cevdet Çelik, özellikle inşaat sektöründe büyük söz sahibi olan Samsunluların gerek ekonomi, gerek sosyal, gerek kültürel alanda seslerini duyurmak, haklarını korumak, ortak taleplerini ilgili mercilere aktarmak için yola çıktıklarını anımsattı.

Kuruldukları ilk günden bu güne kadar gelinen süreçte derneği bir noktaya getirdiğini ifade eden Cevdet Çelik, bundan sonra derneğe gençlerin sahip çıkmasını arzu ettiğini kaydetti.

Kastamonu’da resmi kayıtlara göre 20 bin Samsunlunun yaşadığını belirten Çelik, “Bir araya gelmemizin asıl amacı tek yürek olduğumuzun göstermektir. Doğduğumuz yer ile doyduğumuz yer arasında gönül elçiliği yapıyoruz. Kastamonu’ya yıllarını vermiş Samsunlular olarak temsiliyet noktasında eksiğimiz var. Kütüğümüz Samsun’da olsa da ikametimiz 40 yıldan beri Kastamonu’da bulunuyor. Kastamonu’nun neredeyse her binasında alın teri olan Samsunluların da siyasette söz sahibi olmalarını istiyoruz ve bekliyoruz. Sonuç olarak bizler bu memleket için çalışıyoruz. Siyasilerin 20 bin Samsunluyu göz ardı etmeyeceğini, sesimizi iyi duyacaklarını ve  gücümüzün farkına varmalarını umut ediyoruz.” dedi.

Çelik, Kastamonu Belediyesi tarafından yapımı devam eden yeni dernek binası için çalışmaların son aşamaya geldiğini, kaba inşaatı tamamlanan dernek binasının en geç yıl sonuna kadar hizmete açılmasını beklediklerini dile getirdi.