Sarımsak için kooperatif önlemi

Sarımsakta fiyat dalgalanmasının önlenmesi hedefleniyor.

  • 1621
Sarımsak için kooperatif önlemi

Dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağında fiyat dalgalanmasının önüne geçilmesi için Kaymakam Çağlar Partal, kooperatifleşmenin öneminden bahsetti. Bu amaçla üreticilerle birlikte kooperatif kurmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Taşköprü Sarımsak Pazarı'nı ziyaret eden ve üreticilerle kısa değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Çağlar Partal, sarımsağın son üç yıldır üreticilerin yüzünü güldürdüğünü, fiyat konusunda daha verimli adımların atılması için de üretici birlikleri ve kooperatifleşmenin önemini anlattı.

Kaymakam Partal; “Sarımsak Taşköprü'de başta üreticiler olmak üzere herkesi etkileyen bir ürün, Taşköprü için stratejik öneme sahiptir. Zaman zaman fiyat dalgalanmaları olmakla birlikte geçtiğimiz 3 yılda üreticisinin yüzünü güldürmüştür. Dünya çapında haklı bir üne sahip sarımsağımızın fiyat dalgalanmalarından korunmasında önemli olacak araçlar güçlü üretici birlikleri ve kooperatiflerin varlığıdır. Bu amaçla üreticilerimizle birlikte bir kooperatif kurmak için çalışmalar yapıyoruz. Taşköprü sarımsağı, üretim miktarı ve fiyattan ziyade, kalitesi ile rekabette güçlüdür. Atadan gelen tohumlar, Taşköprü'nün bereketli toprağı ve çiftçisinin üretim tecrübesi sarımsağımızı farklı kılmaktadır” dedi.

Nasrullah Gazetesi