Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, Baro Başkanını ağırladı

Kastamonu Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, 'Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri' projesi kapsamında Baro Başkanı Demir'i ağırladı.

  • 1629
Şehit Şerife Bacı Ortaokulu, Baro Başkanını ağırladı

Kastamonu Şehit Şerife Bacı Ortaokulu; 8. sınıflara yönelik başlatmış olduğu "Hedefe Birlikte Yürüyoruz" projesi kapsamında öğrencileri akademik olarak donanımlı bir şekilde yetiştirmenin yanında mesleki rehberlik çalışmalarına yönelik de "Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri" düzenlemeye devam ediyor.

Bu amaçla öğrencilere, adalet müeseseinin olmazsa olmazı kutsal bir meslek olan 'Avukatlık' mesleğinin tanıtımı yapıldı.

Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir, 'Avukatlık' mesleğine giden yolculuğunu ilkokul sıralarından başlayarak, üniversite yılları ve çalışma hayatına dair birikim ve tecrübelerini, mesleğinin güzel yanlarını, karşılaştıkları zorlukları ve buna rağmen mesleğine olan sevgisini 8. sınıf öğrencileri ile paylaştı ve onların avukatlık, hakimlik, savcılık ve noterlikle ilgili sorularına da samimiyetle cevap verdi.

Şehit Şerife Bacı Ortaokulu Müdürü Halit Özden, "Öğrencilerimizi akademik, sosyal, duygusal ve mesleki rehberlik bağlamında bir bütün olarak yetiştirmenin gayret ve çabası içerisinde planlı ve disiplinli bir çalışma yürütüyoruz. 'Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez' sözünden ilham alarak öğrencilerimizin sağlıklı ve isabetli meslek seçimleri yapabilmelerini önceliyor, önemsiyoruz." dedi.

Projeye sunduğu katkılarından dolayı Av. Özgür Demir'e teşekkür eden Özden, öğrencilere hedeflerindeki mesleği belirleyip, sabır ve gayretle hedeflerine ulaşmak için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.