Şerife Bacı Filmi İçin Kastamonulular Birleşti

Murat Çalık, Kültür Bakanlığımızın devreye girmesi ve bu filmin bütçesinin acil şekilde hazırlanıp, bitirilmesi ve çekimlerin başlaması en büyük arzumuzdur' dedi.

  • 696
Şerife Bacı Filmi İçin Kastamonulular Birleşti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Usta sanatçı İlyas İlbey’in, Kurtuluş Savaşı’nın destansı mücadelesinin sembol ismi Şerife Bacı’nın hayatını sinemaya aktarma kararı üzerine TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, bunun kültürel bir manevi miras olduğunu belirterek, “Bu vatan sokakta bulunmadı. Bu vatanın her karış toprağında şehitlerimizin aziz canları var. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları da gönüllerimizdeki müstesna yerini ilelebet muhafaza edecektir” dedi.

Terörizmin bizim canımızı yakabilmek için türlü entrikalar çevirdiği bugünlerde, Şerife Bacı’nın Kurtuluş savaşının ruhunu özetleyen ve vatan sevdasını gençliğimizin zihinlerine daha çok kazımamız gerektiği kanaatini taşıdığını belirten Çalık, Bir şekilde Kültür Bakanlığımızın da devreye girmesi ve bu filmin bütçesinin acil şekilde hazırlanıp, bitirilmesi en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

(KG)