Sığır ve Buzağı Destelemesi

Kooperatif Üst Birliği Temsilcisi ve Kooperatif Danışmanı Sadık Söylemez yaptığı açıklamada, Anaç sığır Desteklemesi ve Buzağı Desteklemesi kayıtlarının başladığını bildirdi.

  • 551
Sığır ve Buzağı Destelemesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği tarafından, 2015 yılı anaç sığır ve buzağı desteklemelerinin verileceği belirtildi. Kooperatif Üst Birliği Temsilcisi ve Kooperatif danışmanı Sadık Söylemez yaptığı açıklamada, "Özellikle anaç sığır ve süt desteklemelerinden örgütlü üreticilerin yararlanabiliyor olması nedeniyle,önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Anaç sığır,süt ve buzağı desteklemeleri Birliğimiz kanalıyla yapılacaktır dedi.Kooperatif ortaklarının herhangi bir mağduriyetine meydan verilmemesi için belirtilen hususlara dikkat etmesi,hak sahibi durumunda olan her ortağın müracaatının alınması ve veri tabanında tüm ortakların kayıtlı olması gerekmektedir" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının anaç sığırlara uygulanan suni tohumlamaya önem verdiğini vurgulayan Söylemez, şunları kaydetti;

“Bakanlığımız tarafından çıkarılan desteklemelerde en önemli konu suni tohumlamadır. Bakanlığımız suni tohumlamaya büyük önem veriyor. Bu kapsamda 2015 yılı anaç sığır ve buzağı destekleme kayıtlarının başladığını belirtti. Yetiştiricilere yaptırdıkları suni tohumlama ile hem anaç sığıra, hem de buzağısına destekleme verilecek. Birlik üyesi olan yetiştiricilerimize 2015 yılından tohumlaması olan her anaç sığıra 225 ve 2015 yılı suni tohumlamadan doğan buzağılarına ise 75 lira destekleme verilecek."

Kayıtların bu ay sonuna kadar devam edeceğini belirten Söylemez, anaç ve buzağı desteklemelerinin besicilere büyük katkı sağladığını belirterek şu ana kadar Hanönü ilçesinde 95 kişinin kayıtlarını yaptırdığını kaydetti.

EMRE YILMAZ (İHA)