'Somaspor da dersini aldı!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Somaspor da dersini aldı!'

  • 1910
'Somaspor da dersini aldı!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Somaspor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Somaspor'u 1-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "GMG Kastamonuspor bu gün egenin, Manisa ilinin, kömür yatağının olduğu yer olan Somaspor ile tarihinde ilk kez karşılaştı.

Sezon öncesi çok iddialı takım kurdukları, şampiyonluğa oynayacakları şeklinde spor kamuoyunda konuşuluyordu.

Ligin ilk üç maçını da (ikisi deplasman) alınca konuşulanların doğru olduğuna kanaat getirdi herkes. Adeta 'erken final' gibi görülse de Somaspor'un ilk üç maçtan sonra düşüşü başladı. Biz de bu gün düşüşüne katkı sağladık!

GMG Kastamonuspor Soma'dan 'iki tık' daha üstün takım diyebiliriz.

Maça hızlı başladık. Hemen golümüzü atalım ve rahatlayalım modunda bir hücum başladı. İlk 10 dakikadan sonra futbol seyri normale dönerken, net gol pozisyonlarını bir türlü bulamıyorduk. Futbol olarak hırslı, hızlı ve rakibi ısıran sert oyunu oynadık.

Geride, ortada üstünlük bizdeyken, rakip ceza alanı civarında maalesef etkisiz kalıyorduk.

İlk heyecan veren şutu 13. dakikada attık, füze gibiydi ama yandan auta gitti.

Nihayet 50. dakikada Yiğit Ali’nin gecikmeli vuruşunda top kaleciden döndü, sonrasında vurulan şut kornerle sonuçlandı. Bu kornerin atışında ise şık bir kafa vuruşu ile Okan ilk ve son golümüzü kaydetmiş oldu.

Golden sonra Somaspor'un atakları artmış gibi görünse de cılız ve etkisizdi.

Bu şekilde 81. dakikaya geldiğimizde biri net ama diğeri verilebilir şeklindeki iki penaltımızı vermeyen hakem açık penaltıyı nihayet verdi.

Atışı kullanan Yiğitali, adeta atacağı köşeyi belli ederek kalecinin kurtarmasına neden oldu. Ünlü ve eskinin meşhur futbolcusu, teknik adamı olan rahmetli Hollanda'nın yıldız oyuncusu Cruyff penaltı için şunu derdi. "Penaltı kurtaran kaleci yoktur, penaltı atamayan oyuncu vardır." Gerçekten iyi atılan bir penaltıyı kurtarmak mümkün olamaz fizik kurallarına göre. Bir takıma iyi bir penaltıcı, iyi bir frikikçi her zaman gerekir. Antrenmanlarda bu kişiler bunları da ilave olarak yapmalıdır.

Birçok yazımda üzerinde durduğum, geleceği için umutlu olduğum, hak edilmemiş bir kaptanlık verilen 10 numaramız Mustafa Alptekin Çaylı maalesef geri viteste gitmeye devam ediyor!

Hakem ne yazık ki (1. yardımcı dahil) iyi değildi. Faul tespitinde çok hata yaptı. İtme ile omuz omuza mücadeleyi ayırt etmekte çok zorlandı. Yanlış kararlar verdi. Biri net olan diğeri de verebilir olan iki penaltı pozisyonumuzu katletti! Ayrıca taç yeri için ısrarla birkaç kez düdük çalarak uyarı yapması yanlıştır. Sen yerini gösterirsin, çok ileriden attıysa taç atışını rakibe verirsin der kural.

Genelde iyi takımız. Top ayağımıza yakışıyor. Gerektiğinde hızlı oynayarak topu rakipten tek paslarla kurtarıp hücuma katılıyoruz.

Eksiğimiz ise; hücumda daha fazla çoğalamıyoruz. Şut pozisyonlarında şut atmıyoruz. Attığımız şutlar da hep havadan olmamalı. Yan toplarda gelişine şut vuran oyuncumuz yok.

Kaleci için ayrı bir paragraf açmayı hak ediyor. Abdullah Yiğiter iyi bir kaleci. Soğukkanlı ve iyi yer tutma yeteneği gelişmiş. Topu oyuna elle sokması da ayrı bir yeteneğidir. Maçın uzatma dakikalarında kale önünden rakibin kafa vuruşu herkesin 'golü yedik' üzüntüsünü yaşıyor haline girmişken, çok iyi bir refleks ile planjon yaparak hatasız kurtarması iki puanın son anda kaybolmasını önledi.

Cengiz Başkan iyi takım kurdum diyebilir, hakkı da var. Takım iyi, iyi çalışınca şampiyon olmamak için bir neden göremiyorum. Seyirci konusunda takımı yalnız bırakıyoruz görüntüsü hakim. Açık tribünün yarısı boş. İstanbul'dan gelen taraftarlar o kadar yolu teperken, buradakilerin doldurmaması üzücü.

En uzak ilçemiz Cide taraftarları geldiyse diğerleri de düşünmelidir."