Sosyal medyada bir araya gelip Azdavay'da kamp kurdular

İstanbul, Ankara, Trabzon ve Antalya gibi çeşitli illerinden sosyal medya üzerinde bir araya gelen motosiklet tutkunu 85 motorcu, Azdavay Suğla Yaylası'ndaki Doğa ve Motor Sporları Merkezinde kamp kurdu.

  • 663
Sosyal medyada bir araya gelip Azdavay'da kamp kurdular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Motorcular Azdavay Belediyesinin rehberliğinde Çatak Kanyonu Cam terası ve ilçe merkezine hakim bir tepeye kurulan ahşap terası gezdi.

Toplu olarak Azdavay Belediyesine gelen motorcuları Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek karşıladı ve beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

Motorculardan Alpaslan Ateşci, yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinde oluşturdukları Türkiye Africa Twin Kullanıcıları Platformu isimli sayfa üzerinde yaptıkları ankette üyelerin kamp kurmak için Azdavay'ı seçtiğini söyledi.

Her yıl bir yerde kamp kurduklarını ifade eden Ateşci, "Arkadaşlarla bir araya gelip her yıl Türkiye'nin farklı bir noktasında kamp kuruyoruz. Bu sene de Azdavay'da 3 gün boyunca kalacağız." dedi.

Aykut Güzel ise Suğla Yaylası'na rastgele gelmediklerini ifade ederek, "İki sene önce Türkiye Enduro Şampiyonasını izlemek için Suğla Yaylası'na gelmiştim. O zamanda doğayı çok güzel bulmuştum. Doğal güzelliklerin içinde kampımız çok güzel geçiyor." diye konuştu.

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek de motorcuların Azdavay'a ilgisinin Suğla Yaylası'nda yapılan doğa ve motor sporları merkezinde organize edilen motosiklet yarışmalarının ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdiğini söyledi.

Doğa turizminde marka şehir olmak için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Civelek, "Motosiklet kullanıcılarının Azdavay'a gelerek ilçemizin tanıtımına katkı yapacakları konusunda hiç şüphem yok." ifadesinde bulundu.

İstanbul'da kalp damar uzmanı olarak görev yaptığını belirten Prof. Dr. Mustafa Gülen ise 550 kilometrelik bir motosiklet yolculuğu ile ilk defa geldiği Azdavay'ın doğasını ve özellikle Çatak Kanyonu'nu çok beğendiğini söyledi.

Namık Kemal Şahinöz de 85 motosiklet ve iki özel araçla Azdavay'a 100 kişilik grup olarak geldiklerini ifade etti.

Bölgenin doğasına hayran kaldıklarını anlatan Şahinöz, şunları kaydetti:

"Herkese gelip Azdavay'ın doğasını ve özellikle cam terası görmesini tavsiye ediyorum. Çünkü bizim insanımız Amerika'daki Büyük Kanyonu görmek için uçakla 14 saat yol gidiyor ama inanın burası oradan daha güzel ve kendi yerimiz."