Tabip Odası Başkanı belli oldu

Geçtiğimiz günlerde olağan genel kurulu yapılan Kastamonu Çankırı Tabip Odasının ilk yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda başkanlığa Özden getirildi.

  • 1312
Tabip Odası Başkanı belli oldu

Kastamonu Çankırı Tabip Odasının yeni yönetimi geçtiğimiz günlerde yapılan, Kastamonu ve Çankırı'dan hekimlerin katıldığı olağan genel kurulda belirlendi.

Yönetim, denetim ve onur kurullarının seçimi ile merkez konseyi seçimi için delegelerin tespit edildiği olağan genel kurulda, yönetim kurulu Dr. Ahmet Özden, Dr. İbrahim Ayvaz, Dr. Oğuzhan Sepetçigil, Dr. Serdar Arduç ve Dr. Soner Saltık'tan oluştu.

Olağan genel kurul sonrası yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında Dr. Ahmet Özden Kastamonu-Çankırı Tabip Odası Başkanlığa getirilirken, Genel Sekreter Dr. İbrahim Ayvaz, Muhasip Dr. Serdar Arduç, üyeler Dr. Oğuzhan Sepetçigil ve Dr. Soner Saltık olarak belirlendi.

Onur kurulu ise, Dr. Muhittin Öncü, Dr. Ertülay Açıkel, Dr. Handan Doyum, Dr. Ahmet Zafer Ergün ve Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'ndan oluştu.

Denetim kuruluna Dr. Dursun Baştuğ, Dr. Hayati Malçık ve Dr. Ersan Yararbaş seçilirken, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi seçimlerinde oy kullanmak üzere Dr. Mehmet Yıldırım, Dr. Ahmet Yıldırım, Dr. Serdar Arduç, Dr. Ali Sezer ve Dr. Fatih Ahmet Kızılkaya delege seçildi.

"GÖRÜLEN EKSİKLER VE VARSA YANLIŞLAR İFADE EDİLEBİLMELİ"

Seçimler sonunda yeni yönetim tarafından bir sonraki seçimde katılımcı ve üye sayısının artması arzu edilerek yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hepimizin kendince gördüğü eksik ve varsa yanlışların daha yüksek ses tonu ile ifade edilebilmesi, umulan etkiyi oluşturabilmesi için karanlığa taş atmak yerine, bir mum yakmayı öneriyor ve üyelerimizin oda faaliyetlerine daha aktif katılımlarını, üye olmayan meslektaşlarımızın kamu kurumu niteliğinde olan Tabip Odalarına üye olmasını canı gönülden bekliyor ve arzu ediyoruz."

"ÖNCELİĞİMİZ, SAĞLIK HİZMETİ, MESLEKİ ÖZLÜK HAKLARI VE İTİBARIMIZ"

Kastamonu Çankırı Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Özden, tıp eğitiminde var olan usta çırak ilişkisinin daha güçlü bir şekilde tesis edilmesi ve genç meslektaşlara aktarılmasına vurgu yaparak, "Kıdemli meslek büyüklerimizin tecrübesini genç meslektaşlarımızın enerjisi ile birleştirip daha iyi koşullarda insanımıza hak ettiği sağlık hizmetinin sunumu için neler yapabiliriz? ve beraberinde mesleki özlük hakları ve itibarımızı nasıl yukarıya taşıyabiliriz? için öncelikle çalışılacak." dedi.

"HEKİMLERİN SESİ OLMA ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ"

Dr. Ahmet Özden, mesleğin icrasına dair faaliyetlerin yürütülmesi esnasında, sahada karşılaşılan sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerileri üretilmesi, olası negatif durumların öngörülmesi ve önlenmesi, var olan koşulların daha iyiye dönüştürülmesi için iş birliği ve dayanışma içinde hekimlerin sesi olmanın öncelikli hedef olduğunu belirtti.