Taekwondo Milli Takımı 4 Madalya Hedefliyor

Türkiye Taekwondo Milli Takımı, Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları hazırlıklarını Konya'da sürdürüyor.

  • 776
Taekwondo Milli Takımı 4 Madalya Hedefliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde ilk kez düzenlenecek olan 1. Avrupa Oyunları’na Türkiye Taekwondo Milli Takımı tam kadro katılacak. Oyunlara 4 erkek ve 4 bayan olmak üzere toplam 8 sporcuyla katılan milli takım ülkeye en az 4 madalyayla dönmeyi hedefliyor. Türkiye Taekwondo Milli Takımı 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları hazırlıklarını Konya’da sürdürüyor.

Selçuklu Belediye Spor Salonu’nda gerçekleşen antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Taekwondo Milli Takımlar Teknik Direktörü Ali Şahin, sporcuların 6 aylık bir dönemde çok ağır müsabakalar geçirdiğini belirterek, “Bu ağır müsabakalar öncelikle Rio Olimpiyatları için puan toplama yarışında hemen hemen hepsi 40 puanı aştı. Toplayacakları zirve puanlara geldiler. Dünya şampiyonasında da çok güzel verimsel müsabakalar aldık. Madalyaya yansıttığımız sporcular var fakat madalyaya yansıtamayıp yıl içinde başarılı olan sporcularımız oldu. Dünya şampiyonası güzel geçti. Onun arifesinde şimdi 2 haftalık bir hazırlıktan sonra arkasında yine ağır bir şampiyona olan Avrupa Oyunları var. Avrupa Oyunları da zor bir şampiyona çünkü bizim kategorimizde tekvando branşında en başarılı sporcular Avrupa’da bulunuyor. Fakat biz en az 4 madalya hedefliyoruz. Madalyalar içinde her renk olacak. İnşallah hepsini gerçekleştirmeye çalışacağız. Tabi sürpriz çıkışlarımız da olabilir. Dediğim gibi zorlu bir şampiyona burada da Dünya Şampiyonasından sonra en iyi başarıyı yapmaya çalışacağız” dedi.

SERVET TAZEGÜL: “AVRUPA OYUNLARI’NDA KOLAY MAÇ OLMAYACAK”

Dünya Şampiyonu Mili Taekwondocu Servet Tazegül, Dünya Şampiyonasında şampiyon olduğunu hatırlatarak, “Şampiyona sonrasında 2 hafta evde vakit geçirdim. Çalışmalarımı sürdürdüm. Şimdi yaklaşık 2 haftalık bir süreç var. Milli takım kampına geri döndüm ve çalışmalar devam ediyor. Dünya Şampiyonası’ndan önce hazırdık zaten. Dozu düşürdük şimdi, yine yükseltip güzel sonuçlar almayı hedefliyoruz. Avrupa Oyunları’nda kolay maç olmayacak. Çünkü olimpik sıklet olduğu için Dünya Şampiyonası’ndan daha zor geçecek. Biz elimizden geleni yapacağız. Gönlümüzden geçen tabi altın madalya diğer renkler de olabilir. İnşallah boş dönmeyiz. Ülkemizi güzel temsil etmek istiyoruz. Tüm ülkeler bu Avrupa Oyunları’nı ciddiye alıyor. İnşallah bizimkiler de bizi destekler dualarını esirgemez, biz de tüm ülke olarak güzel sonuçlarla döneriz” diye konuştu.

NUR TATAR: “BİZİM EN GÜÇLÜ RAKİPLERİMİZ AVRUPA’DA”

Çok kuvvetli bir kamp dönemi geçirdiklerini anlatan Milli Taekwondocu Nur Tatar, “Hazırlıklarımız çok güzel geçiyor. Kamp dönemlerimiz çok kuvvetli. Çünkü dünyada herkes çok iyi çalışıyor ve bizim en güçlü rakiplerimiz Avrupa’da. Onları yenmek için biz de kuvvetli bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah Avrupa Oyunları’nda altın madalya getireceğim Türkiye’ye. Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya oldu ama şeytanın bacağını kırıp altın madalyayla dönmek istiyorum. İnşallah 8’de 8 yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YUNUS SARI: “ÜLKEMİZE MADALYALARLA DÖNECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Hazırlıkların yoğun bir şekilde geçtiğini ifade eden Milli Taekwondocu Yunus Sarı, “Bu senenin başından beri Olimpiyat öncesi olduğu için çok yoğun geçiyor. Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon oldum. Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finalde elendim. Şu an formumuz iyi zaten, Dünya Şampiyonası’ndan geldik. Avrupa Oyunları’na da hazır bir şekilde gidiyoruz. İnşallah iyi sonuçlar alarak döneceğimize inanıyorum. Ülkemize madalyalarla döneceğimize inanıyorum. En büyük hedefim altın madalya. Bu altın madalya bana Olimpiyat yolunda önemli bir puan da getirecek. Altın madalya almam halinde Olimpiyat kotasına giriyorum. Bu yüzden elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım” açıklamasında bulundu.

RUKİYE YILDIRIM: “BÜTÜN GAYRETİMLE ORADA DÖVÜŞECEĞİM”

Milli Taekwondocu Rukiye Yıldırım ise Avrupa Oyunları’na en hazır şekilde gideceklerini vurgulayarak, “Dünya Şampiyonası için büyük bir hazırlık evresindeydik. 2-3 ay boyunca kamplarda kaldık. Bunun hemen arkasından gelmesi bizim için iyi oldu. Performansımızda bir duraksama olmadı, dinlenme dönemine geçmedik. Zaten hazırdık. Şimdi de antrenmanlarımızı yapıp Avrupa Oyunları için daha iyi oldu. İnşallah maç gününe kadar çalışıp madalyalarla dönmek istiyoruz. Ben Dünya Şampiyonası’nda madalya kaçırdığım için burası için daha da hırslandım. Bütün gayretimle orada dövüşeceğim. Bütün arkadaşlarıma güveniyorum. İnşallah 8’de 8 yaparız. Çünkü takımdaki bütün arkadaşlarım çok iyi. İnşallah 8 madalyayla döneriz” ifadelerini kullandı.

Avrupa Oyunları’nda Türkiye’yi taekwondo branşında erkekler 58 kiloda Görkem Sezer, 68 kiloda Servet Tazegül, 80 kiloda Yunus Sarı, +80 kiloda Ali Sarı, bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 57 kiloda Hatice Kübra Yangın, 67 kiloda Nur Tatar ve +67 Furkan Asena Aydın temsil edecek.

12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları’nda Taekwondote Müsabakaları 16-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


BURKAY ÇELEBİOĞLU - SELMAN AYAS (İHA)