Taekwondo Dünya Şampiyonasında Hüzün Var

Olimpiyat Şampiyonu Servet Tazegül ile Londra'nın gümüş kızı Nur Tatar, Dünya Şampiyonası'nda madalya beklentilerini boşa çıkartarak, elendiler.

  • 998
Taekwondo Dünya Şampiyonasında Hüzün Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olimpiyat Şampiyonu Servet Tazegül ile Londra’nın gümüş kızı Nur Tatar, Dünya Şampiyonası’nda madalya beklentilerini boşa çıkartarak, elendiler.

Dünya Şampiyonası’nda Türkiye için yüzler yine gülmedi. Meksika’nın Puebla şehrinde devam eden mücadelede Olimpiyat Şampiyonu Servet Tazegül ile Londra’nın gümüş madalyalı ismi Nur Tatar, çeyrek finali göremeden elendi.

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu kariyerine sahip Tazegül ilk turu maç yapmadan geçti. Ardından Özbek Vadislav Khan’ı 8-6 yenmesine rağmen aldığı darbe ile sol el kemiğinde kırık meydana gelen Servet, Leonardo Cheiban karşısında bunun sıkıntısını yaşadı. Kırık nedeniyle istediği gibi savunma yapamayan sporcumuz, 5-4 öndeyken 7-5’lık skorla kaybederek, elendi ve kafilede şok etkisi yarattı.

NUR MAÇI ÇEVİREMEDİ

Servet’ten sonra gözler Nur Tatar’a çevrildi. İlk tura istediği gibi başlayamadı ancak iyi bitirdi. Bir ara İtalyan Cristiana Rizzelli karşısında 7-0 geriye düşen Tatar, çabuk toparlandı ve 11-8 kazanarak ikinci tura yükseldi. Sporcumuz daha sonra Taipe’nden Chia Chuang karşısında çeyrek final aradı. Ancak bayan sporcumuz beklenen mücadeleyi gösteremedi. 3-1 önde olmasına rağmen son 30 saniyeye girildiğinde yukarıya aldığı darbe ile 4-3 geriye düşen Nur, maçı çevirecek hamleyi yapamadı ve elenenler kervanına katıldı.

ÜÇ SPORCUMUZ TATAMİDE

Şampiyonanın dördüncü gününde üç sporcumuz tatamiye çıkacak. Bayanlarda Hatice Kübra Yangın (53) ve Cansel Deniz (Artı 73) ile erkeklerde Mehmet Dolaş (54), madalya mücadelesi verecek.