'Tarihe Geçecek Bir Başarıya İmza Attık'

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplara kalma başarısını gösteren Kastamonuspor'un tarihe geçecek bir başarıya imza attığını söyledi.

  • 1137
'Tarihe Geçecek Bir Başarıya İmza Attık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonuspor’un Ziraat Türkiye Kupası 3’üncü Eleme Turunda, Gazi Stadyumu’nda Kasımpaşa Spor Kulübü ile karşılaştığı ve gruplara kalma başarısını elde ettiği mücadelenin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Süper Lig’in en iyi takımlarından bir tanesi ile karşılaştıklarını söyleyerek sözlerine başlayan Babaş; “ Süper Lig’in iyi futbol oynayan takımlarından Kasımpaşa’yı Ziraat Türkiye Kupası’nın dışına iterek Kastamonuspor tarihine altın harflerle yazılabilecek bir başarının altına imza attık.  Bu kurayı çektiğimiz ilk günden itibaren gruplara kalmak isteğimizi ve bunu başaracak güçte olduğumuzu ifade ettik. Nitekim bugün de Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kalarak bu gücümüzü gösterdik” diye konuştu.

Mücadelede uzatmalarla birlikte 120 dakika boyunca etkili ataklar geliştiren tarafın Kastamonuspor olduğunu dile getiren Babaş, maçı sonuna kadar hak eden tarafın Kastamonuspor olduğunun altını çizdi.

Babaş; “Karşılaşmada iyi oynayan taraf bizdik. 120 dakika boyunca takımımız, Kasımpaşa karşısında çok etkili ataklar geliştirdi. Aslında penaltılara kalmadan bu işi bitirebilirdik. Eğer bulduğumuz pozisyonları gole çevirebilseydik bugün çok farklı bir galibiyetin altına da imzamızı atabilirdik” dedi.

‘ARTIK GRUPTAKİ RAKİPLERİMİZİ BEKLİYORUZ’

Kastamonuspor’un kupada elde ettiği bu galibiyetin çok büyük bir anlam ifade ettiğini anlatan Babaş, ligin en az gol yiyen takımlarından biri olan Kasımpaşa karşısında üç gol atma başarını gösteren Kastamonuspor’u ve futbolcuları ayrıca tebrik etti. Yoğun kar yağışı altında oynanan mücadele ile ilgili olarak açıklamalarına devam eden Babaş; “Heyecan dolu bir 120 dakika ve penaltıların ardından gruplara kaldık. Şimdi gönül rahatlığı içerisinde gruptaki rakiplerimizi bekliyoruz. Artık Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplar aşamasında mücadelemizi sürdüreceğiz. Daha önceden de söylediğim gibi Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor takımlarından birisini Kastamonu’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız” diye konuştu.

(KG)