Taş Baskı Kastamonu'da Hayat Bulacak

Kastamonu Turizmini ve El Sanatlarını Geliştirme ve Yaşatma Derneği'nin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen Taş Baskı Projesi'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

  • 502
Taş Baskı Kastamonu'da Hayat Bulacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi hizmet binasında yapılan proje tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, AK Parti Kastamonu Milletvekili Adayı Hakkı Köylü ile Kastamonu Turizmini ve El Sanatlarını Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Alparslan Tunçeli, İl Dernekler Müdürü Hasan Tekin de katıldı.

30 kursiyere 2 ay boyunca Taş Baskı eğitimi verileceğini belirten Kastamonu Turizmini ve El Sanatlarını Geliştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Alparslan Tunçeli, “2007 yılında Kastamonu turizmine katkı sağlamak ve Taş Baskı sanatının yaşamasına destek vermek amacıyla kurulan Kastamonu Turizmi ve El Sanatları Yaşatma ve Geliştirme Derneği olarak uygulayacağımız bu proje ile başta kadınlar ve gençler olmak üzere 30 işsiz vatandaşımıza taş baskı ve girişimci eğitimi vereceğiz. Bu eğitimle hem taş baskı sanatının daha çok kişi tarafından öğrenilmesini, hem de 30 kursiyerimizin istihdamına katkı sağlayacağız. Dernek olarak bizim hep yanımızda olan Belediye Başkanımız Tahsin Babaş’tan kursiyerlerimize iş yeri açma konusunda ve baskı taşı noktasında destek vermesini talep ediyoruz” dedi.

Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin iş kurmalarına katkı sağlayacaklarını aktaran Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş da, “Kentimizin her alandaki tarihi ve kültürel öğelerini geliştirmek istiyoruz. Taş Baskı sanatıda bunlar arasında yer alıyor. Kastamonu'da belirli sayıda üretim yapılıyor ancak bu yeterli gelmiyor. Ayrıca bu sanatın ustalarını, eğiticilerini canlı tutmak gerektiğine inanıyorum. 30 kursiyerimiz derneğimizin yaptığı proje çerçevesinde bu sanatı gelecek nesillere aktarma görevini üstlenecek. Bu sanatın devam etmesi, sürdürülebilir olması çok önemli. Bir yada iki kursiyere değil, bu mesleği sürdürecek tüm herkese destek verelim. Bu kursu bitiren kursiyerlerimizin her birine 10’ar baskı desteği verelim. Ayrıca bu işte mekan önemli. Kursiyerlerimize kurs sonrası bu sanatı icra edebilecekleri mekan konusunda da gereken desteği sağlayalım” ifadelerini kullandı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)