Taşköprü'de Arslan'dan beklenen başvuru geldi

Önceki dönem Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, aday adaylığı başvurusunu yaptı.

  • 1174
Taşköprü'de Arslan'dan beklenen başvuru geldi

Taşköprü'de 10 yıl boyunca başarılı bir Belediye Başkanlığı görevi yürüten önceki dönem Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, bugün AK Parti Taşköprü İlçe Başkanlığı'na gelerek Başkan Hüseyin Erol’a aday adaylığı başvurusuyla ilgili evraklarını teslim etti.

Adaylık başvurusunun ardından kısa bir açıklama yapan Arslan, "31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için AK Partimizden Taşköprü Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurumu bugün ilçe başkanlığı binamızda gerçekleştirdim. Bizim Taşköprü’ye yapacak hizmetlerimiz, tamamlamamız gereken projelerimiz var, dolayısıyla Taşköprü’ye de bu manada hem borcumuz hem de sevdamız var, bu borcu ödemek ve ilçemizi yeniden hak ettiği yerlere taşımak için yeniden hizmete talibim." dedi.

Arslan’ın parti binasında gerçekleşen adaylık başvurusuna Taşköprü'den çok sayıda vatandaş ve partili katıldı.

Hüseyin Arslan kimdir?

Aslen Kastamonu Taşköprülü olan Hüseyin Arslan 05 Ocak 1956 yılında Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Aşağıçayırcık köyünde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Taşköprü ilçesinde, yüksek öğrenimini 1 Ekim 1977 yılında girdiği Kastamonu Meslek Yüksekokulu Yapı ve İnşaat bölümünden mezun olarak tamamladı.

1981 yılında serbest ticaret hayatına başlayan Arslan, Müteahhitlik alanında 2002 yılına kadar 21 yıl boyunca faaliyetlerini sürdürdü.

1999 yılında Taşköprü’de oluşturduğu ve öncülüğünü yaptığı Taşköprü Tarım Hayvancılık ve Orman Ürünleri A.Ş.'yi (EKOL KONTRPLAK) kurdu. Şirket bu alanda halen faaliyetlerini sürdürmektedir. Arslan, 1999 yılından günümüze kadar bu şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Arslan, 1991-2008 yılları arasında Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini yürüttü.

2005 yılında Türkiye Kontrplakçılar Derneğinin (KONİDER) kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcılığını yaptı.

2009 ve 2014 yıllarında gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimlerinde Taşköprü Belediye Başkanı adayı oldu ve 2 dönem boyunca Taşköprü Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.