Tema Vakfı, İhsangazi'de Faaliyetlerine Başladı

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), İhsangazi ilçesinde faaliyetlerine başladı.

  • 620
Tema Vakfı, İhsangazi'de Faaliyetlerine Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEMA VAKFI, İHSANGAZİ’DE FAALİYETLERİNE BAŞLADI

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA) - Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), İhsangazi ilçesinde faaliyetlerine başladı.

Erozyonla mücadele etmek ve doğal varlıkları korumak amacıyla 1992 yılında kurulan TEMA Vakfı, 22’inci yılını geride bırakırken, yarım milyonu aşkın gönüllüye ulaştı. Toplumun hemen her kesiminden üyesi bulunan TEMA Vakfı, bugün 81 İl Temsilcisi, 272 İlçe Gönüllü Sorumlusu ve 112 üniversitede bulunan Genç TEMA topluluğu ile doğal varlıkları koruma çalışmalarını sürdürüyor.

Kastamonu’da başarılı faaliyetler gerçekleştiren TEMA Vakfı, İhsangazi ilçesinde de faaliyetlerine başlayarak, İlçe Temsilciliğine de Şükrü Bitkin’i getirdi.
TEMA Vakfı İhsangazi İlçe Temsilcisi Şükrü Bitkin, ilçede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, “TEMA ailesi olarak çevre bilincini artırmak ve aşılamak için yaptığımız çalışmalara yenilerini katmak istiyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına katkı vermek isteyen herkese kapımız açık” dedi.
TEMA Vakfı İhsangazi İlçe Temsilcisi Şükrü Bitkin, ülke genelinde 520 bini aşkın gönüllüsüyle birlikte yaşam anlamına gelen toprağa sahip çıkan TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük sorumluluk olduğunu ifade ederek, “TEMA Vakfı’nın en büyük gücü her zaman gönüllüleri olmuştur. Sahip olduğu doğal varlıkları ile İhsangazi’de sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibim ile birlikte var gücümüzle çalışacağız. Minik TEMA, Yavru TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak, ilçemizdeki gönüllü sayımızı artırıp, ilçemize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.