TKDK'nın Çok Büyük Katkısı Var

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Kastamonu'dan göçün önlenmesinden TKDK'nın çok büyük katkısının olduğunu söyledi.

  • 391
TKDK'nın Çok Büyük Katkısı Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İhlas Haber Ajansı Kocaeli Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, İhlas Haber Ajansı Kocaeli Bölge Koordinatörü Refik Fidan ve İhlas Haber Ajansı Kastamonu İl Temsilcisi Vedat İkizoğlu, geçtiğimiz günlerde yeni görevine başlayan TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu’yu makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. İhlas Haber Ajansı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren İHA Kocaeli Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, İHA’nın Türkiye’de olduğu gibi ülke dışında önemli görevler üstlendiğini ve şu anda 50 ülkede bürosunun olduğunu belirtti.

TKDK ÇAĞRISI İLE KASTAMONU'DA DIŞ GÖÇ DURDU

Ziyaretten ötürü teşekkür eden TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan nüfus sayımını değerlendirdi. Kastamonu’nun nüfusunun 368 bin 907’den 3 bin 726 kişi artarak 372 bin 633’e çıktığını hatırlatan Kuyulu, “Kastamonu, birkaç yıl öncesine kadar göç veren bir şehir konumundaydı. Fakat 2013 yılında TKDK’nın ilk çağrıya çıkmasından itibaren Kastamonu’da göç artık engellenmiş oldu. Bu bizim kırsal kesime verdiğimiz hibe desteklerinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Birkaç yıl öncesine kadar göç veren bir pozisyonda olan Kastamonu, şimdi göç alan ve her yıl nüfusunu arttıran bir konuma gelmiştir” dedi.

PROJELERE 55 MİLYON TL DESTEK VERİLDİ

TKDK’nın Kastamonu’da 2013 yılında itibaren faaliyetlerine başladığını söyleyen Kuyulu, “Bu zaman zarfında yaklaşık 100 milyon lira değerindeki projeye 55 milyon lira hibe desteği verdik. Bu desteklerinde şimdiye kadar 35 milyon lira civarında ödemesini yaptık. Kırsal kesime verdiğimiz destekler her geçen gür artış gösteriyor” diye konuştu.

DESTEKLER ARTARAK DEVAM EDECEK

TKDK’nın verdiği desteklerin son açıklanana nüfus sayımında bir kez daha gördüklerini ifade eden Kuyulu, “Verdiğimiz desteklerin Kastamonu’da ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit olduk. Bizler, tüm personelimizle birlikte özverili bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah Kastamonu ve ülke olarak çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum” şeklide konuştu.

TKDK ziyaretinin ardından İHA Kocaeli Bölge Müdürü Çorbacı, Kastamonu Turizmciler Derneği Başkanı Mustafa Gün’ü ziyaret etti. Çorbacı, Gün’den Kastamonu hakkında bilgiler aldı.

(İHA)