Tosya'da ortak çalışma

Kastamonu Erişen Spor Kulübü taekwondocuları Tosyalı sporcularla buluştu.

  • 2918
Tosya'da ortak çalışma

Kastamonu'da taekwondo çalışmalarını yürüten Erişen Spor Kulübü, Tosyalı taekwondocularla Tosya Mehmet Erkaragülle Kapalı Spor Salonunda bir araya geldi.

1,5 yıl önce Tosya'da taekwondo çalışmaları başlatan, Kastamonu'da taekwondo sporunun kurucusu duayeni Ali Özder'in sporcuları ile Kastamonu Erişen Spor Kulübü sporcuları ortak çalışmada buluştu.

Tosya'da ortak çalışma

1987 yılında ilk taekwondo çalışmalarına Tosya'da başladığını, memuriyet görevi nedeni ile 1988 yılında Kastamonu il merkezine tayin olduğunu ve burada da taekwondo çalışmalarını başlattığını belirten Ali Özder, "Bugün buraya Kastamonu'dan öğrencilerini getiren arkadaşlarımız Murat Şengül ve Bünyamin Başyiğit benim Kastamonu'da ilk öğrencilerimden. Onlar benim ilk göz ağrım. Biz taekwondonun temellerini Kastamonu'da sağlam attık. Değişik kategorilerde şampiyonlar çıkardık. İlimizde birçok uluslararası maç organize ettik. Birçok antrenör ve sporcu yetiştirdik. O zamanın yöneticileri 'biz bunları yapacağız' dediğimde bana gülmüşlerdi. Uzun süre Kastamonu'da çalıştıktan sonra tayin olmam nedeniyle başka ile gitmiştim. Sonrasında da emekli olunca bir süre Ankara'da bir süre de Çankırı'da ikamet ettim. Sonrasında Tosya'ya yerleştim. 1,5 yıldır da Tosya'da taekwondo yaptırıyorum. İnşallah 1-2 yıl içerisinde Tosya'dan da başarılı sporcular çıkacağına inanıyorum." dedi.

Tosya'da ortak çalışma

Kastamonu'dan gelen antrenör ve sporculara teşekkür ettiğini belirten Özder, "İnşallah bundan sonra bizde Kastamonu'ya çalışmaya gideceğiz. Onlar da yine gelecekler. Bu çalışma bizi daha da ileriye götürecek." diye konuştu.

Özder ayrıca, Taekwondo hakkında kısa bilgiler verdi.

Tosya'da ortak çalışma

Ali Özder, Murat Şengül, Reyhan Şengül ve Bünyamin Başyiğit nezaretinde yaptırılan ortak antrenmanda sporcuların heyecanları görülmeye değerdi.

Özder'e çalışma nedeniyle teşekkür eden Murat ve Reyhan Şengül ile Bünyamin Başyiğit, Tosya'yı da çalışma için Kastamonu'ya davet etti.

Tosya'da ortak çalışma

Tosya'da ortak çalışma