Tosya'da kütüphane açılışı yapıldı

Kastamonu'nun Tosya ilçesindeki Şehit Murat Er Çökmez İlkokulunda yaptırılan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

  • 887
Tosya'da kütüphane açılışı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Kaymakamlığınca başlatılan Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Öğrenci Kalmasın kampanyası kapsamında kütüphaneye kavuşan Şehit Murat Er Çökmez İlkokulunda açılış töreni düzenlendi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, törende yaptığı konuşmada, ilçede eş zamanlı olarak Kütüphanesiz Okul, Kitapsız Öğrenci Kalmasın ve Okuyan bir Tosya Hayalim Var kampanyaları başlattıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu kapsamda hem okullarımızda hem de toplumun değişik kesimleriyle birlikte okuma etkinlikleri yapıyoruz. Kütüphanesi bulunmayan okullarımıza kütüphane kazandırma gayretinde oluyoruz. Bu kampanyanın ilk meyvesi, bu kampanyanın ilk ürünü Şehit Er Murat Çökmez İlkokuluna nasip oldu. Neden burası çünkü burası şehrin dışında bir okul ve öğrencilerinin tamamı taşımalı sistemle okula gelen öğrenciler. Yani çok büyük çoğunluğu köylerden gelen öğrenciler. Bana göre daha dezavantajlı kesimi oluşturan öğrenciler. Haliyle kütüphanesi olmayan bir okuldu burası. İlk kütüphaneyi buraya yaptırdık. Okulumuza ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun."

Kaymakam Pişkin, konuşmasının ardından kütüphanenin açılış kurdelesini Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve protokol üyeleriyle kesti.

AA