Tosya'ya Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı

Kastamonu'nun Tosya İlçesinde Yağcılar, Çukur ve Çakırlar Köyleri 'ne yağan dolu tarım arazilerini talan etti.

  • 809
Tosya'ya Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


İlçe merkezine 20-30 km uzaklıkta bulunan Yağcılar, Çukur ve Çakırlar Köylerinde aniden başlayan yağmur şiddetini artırarak doluya dönüştü. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu yarım saat devam etti. Şiddetli yağan dolu yerleri kış günü gibi bembeyaz etti. Bağ bahçe ve tarım arazilerinde tarım ürünleri talan oldu. Ekili alanlarda; sebze, meyve ve başta buğday arpa olmak üzere hasadı yapılacak tarım ürün kalmadı.

Şiddetini artıran dolu tarım ürünlerini talan ederken binaların camlarını kırdı, çatılarda bulunan ondülinleri parçaladı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolunun şiddetine dayanamayan güneş enerjisi panelleri de parçalandı.

Kısa sürede afete dönüşen dolu yağışında Yağcılar Köyü Camii de kullanılamaz hale geldi. Yağan doluda caminin çatısının örtüldüğü ondülinlerin parçalanmasının ardından dolu camiye doldu. Çatının zarar gördüğü caminin camları da kırıldı. Kısa sürede içerisi su ile dolan cami kullanılamaz hale geldi.

Doludan zarar gören köylerin muhtarları Tosya Kaymakamlığı’na müracaat ederek zarar tespit yapılması ve caminin restore edilmesini istedi.

Gazetecilere açıklama yapan muhtarlar köylerinde zararın büyük olduğunu belirterek; “ Aniden başlayan dolu şiddetini artırarak ceviz büyüklüğünde yağmaya başladı. Yarım saat devam eden şiddetli dolu yağışı bağ bahçe ve tarım arazilerini talan etti. Ekili hiçbir alanımız kalmadı. Binaların çatılarında ondülinler ve güneş panelleri parçalandı. Yağcılar Köyü Camii’nin camları kırıldı çatıda ondülineler parçalandı, içi su doldu ve kullanılamaz hale geldi. Zararımızın tespiti ve caminin restore edilmesi için Kaymakamlığı müracaat ettik” diye konuştu.

SEDAT AĞACIKOĞLU (İHA)