TÜGVA'dan İstanbul gezisi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliği, 2 gün süren İstanbul gezisi düzenledi.

  • 2778
TÜGVA'dan İstanbul gezisi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu İl Temsilciliği, liseli öğrencilere yönelik İstanbul gezisi düzenledi. İl merkezinden, Araç, Tosya, Abana ve Bozkurt'tan gelen liseli öğrencilerin katıldığı gezi programı 2 gün sürdü.

Ayasofya Camisinde kılınan sabah namazı ile başlayan gezi programında ilk gün; Tarihi Yarım Ada, Abdülhamid Han Kabri, Gülhane Parkı, Topkapı Sarayı, Süleymaniye Cami, Mimar Sinan Kabri, Eminönü ve Mısır Çarşısı gezi ve ziyaretleri yapıldı.

İkinci gün; TÜGVA Genel Merkezi Başkanı Enes Eminoğlu ve Liselerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Okan Özer'le sohbet edildi.

Genel Merkezde futsal maçı yapan öğrenciler, Grup Aksiyonun kendilerine özel verdiği konsere katıldılar.

Genel Merkez İcathanesinde Robotik, Kodlama, Endüstriyel Tasarım Atölyelerinde kısa bir eğitim alan liseli öğrenciler anlat bakalım oyununu oynadılar. Dönüş yolunda küçük bir Bolu gezisi yapan gençlere Genel merkez tarafından adabı muaşeret kitabı, çeşitli hediyeler ve katılım belgesi takdim edildi.

İstanbul gezisi hakkında konuşan TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen, Fatih'in annesi Hüma Hatun'un Kastamonulu oluşuna değinerek, Kastamonulu gençlerin Fatih'in şehri İstanbul’a gitmelerinden, İstanbul’un manevi ikliminden nasiplenmelerinden ziyadesi ile mutlu olduklarını belirtti.

Pandemi nedeniyle zorunlu olarak duraksayan yüz yüze vakıf çalışmalarının, kısıtlamaların kalkması ile inşallah yeniden artacağını söyleyen Selim Önen, Kastamonu’da TÜGVA’nın yaptığı gençlik çalışmalarına maddi manevi destek veren herkese teşekkür etti.