TÜMKASDER'den, Milletvekillerine Gönül Çağrısı

Çalık: 'Kastamonu'muzdan seçilerek meclise gitme hakkını kazanan vekillerimize gönülden bir çağrı yapıyoruz. Yanı başımızda olun, önümüze geçin, bize yol gösterin.'

  • 362
TÜMKASDER'den, Milletvekillerine Gönül Çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Silivri’den Edirne’ye kadar uzanan coğrafyada Kastamonu’nun kültürünü, ananesini, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı ortaya koyan şefkat elini, hemşehrilerin birlik ve dirliğini öncü-marka kimliğiyle açıkça ispatlayan derneklerinin Trakya’yı fethettiğini söyledi. Şu ana kadar yüzlerce projeye imza attıklarını kaydeden Çalık, “Kastamonu’nun gururuyuz, Kastamonulu olmakla, Şerife Bacı’nın torunu olmakla gururluyuz” dedi.

Ne yazık ki, geçmiş dönemden hiçbir Kastamonulu milletvekilinin yanlarında olmamasının, hiçbir programlarına iştirak etmemesinin gerçekten kırıcı olduğunu dile getiren Çalık, “Geçmişe bir sünger çekiyoruz ve pırıl pırıl bir sayfa açıyoruz. 1 Kasım seçimleriyle demokrasi tarihimizde yeni bir süreç başlarken, Kastamonu’muzdan seçilerek meclise gitme hakkını kazanan vekillerimize gönülden bir çağrı yapıyoruz. Kastamonu’muzu sadece kendi imkanlarıyla tanıtmaya gayret gösteren derneklere ve bizim gibi Kastamonu ismini şerefle taşıyanlara artık milletvekillerimizin el uzatmalarını bekliyoruz. Yanı başımızda olmalarını, kendilerine ulaşmaya çalıştığımızda cevap vermelerini, programlarımıza katılmalarını, projelerimize iştirak etmelerini, Türkiye’nin her yerinde bu sevdayla çaba gösterenlere ışık tutmalarını bekliyoruz” dedi.

TÜMKASDER’in bu bağlamda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığına inandığını belirten Çalık, “Elbette her şeyimize koşun demiyoruz, elbette sizin de ilgilenmeniz gereken seçildiğiniz bir bölgeniz var. Ama, “Doğduğun yer değil, doyduğun yer vatanındır” prensibiyle gurbet illerinde çile çeken milyonlarca Kastamonulularımızın da dertlerine, sıkıntılarına, problemlerine ve bize de yön gösterin şekildeki çağrılarına da arada sırada ses verin, soluk verin, kulak verin. Biz bu noktada sorumlu bir dernek olarak Trakya’yı Kastamonu’nun Şerife Bacı’sının torunu olarak gururla bayrağımızı dalgalandırdığımız proje arenası yaptık. Yeni dönemde sizlere çok başarılı bir meclis süreci diliyoruz. 26. Dönem milletvekillikleriniz hayırlı olsun, kutlu olsun, bereketli bir çalışma dönemi olsun” açıklamasını yaptı.

KG