'Turizm sektörü çalışanları diplomalı ya da sertifikalı olacak '

Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı ve Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Tuna, "Sektörde çalışanların 2019'da yüzde 25, 2021'de yüzde 50, nihai olarak 2023'ün sonunda yüzde 100'nün diplomalı ya da sertifikalı olmasına karar verildi. Sertifika ya da diplomalıların en az yüzde 20'si de üniversite mezunu olacak." dedi.

  • 502
'Turizm sektörü çalışanları diplomalı ya da sertifikalı olacak '
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tuna, 1. Uluslararası Turizm Kongresi kapsamında Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Sürdürülebilir Turizm" panelinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 1-3 Kasım'da düzenlenen 3. Turizm Şurası'nda önemli kararlar alındığını belirten Tuna, şöyle devam etti:

"Türkiye'de turizmde en önemli sorun, eğitimden geçiyor. Eğitimi çözdükten sonra diğer sorunların çoğunu çözmüş oluruz. Turizm Şurası'nda bilim kurulu başkanıydım. Şurada eğitimli personel çalışmasıyla ilgili önemli kararlar alındı. 2023 yılına kadar turizm sektörde çalışanlar ya diplomalı ya da sertifikalı olacak. Sektörde çalışanların 2019'da yüzde 25, 2021'de yüzde 50, nihai olarak 2023'ün sonunda yüzde 100'nün diplomalı ya da sertifikalı olmasına karar verildi. Sertifika ya da diplomalıların en az yüzde 20'si de üniversite mezunu olacak."

Türkiye'nin her bir bölgesinin ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu, nereye dokunulsa tarih ve kültür fışkırdığını vurgulayan Tuna, bu güzelliklerin değerinin bilinmesi gerektiğini dile getirdi.

"Ürgüp, Kapadokya'nın misafir odasıdır"

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız da ilçenin adeta dünyanın dışında özel bir yer görüntüsüne sahip olduğuna işaret ederek "İstanbul, Konya ve Antalya'dan sonra en fazla turist çeken yeriz. Böyle bir yere hizmet etmekten gurur duyuyorum. Ürgüp, Kapadokya'nın misafir odasıdır." ifadesini kullandı.

Ürgüp'te çok sayıda konak bulunduğuna dikkati çeken Yıldız, "Asmalı Konak, bir diziyle insanların hayatına girdi. Burası bir kültür mirası. İnsanların Ürgüp'e gelmesini sağlayan yerlerden biri. Ürgüp hala Asmalı Konak dizisinin tanıtımından fayda sağlıyor. Bugün Ürgüp'te her aileden bir fert turizm sektöründe çalışıyor ve evine ekmek götürüyor." diye konuştu.

AA