'Türkiye Yüzyılı, kadınların en büyük güvencesi'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Ekmekci TBMM'de söz alarak, 'Türkiye Yüzyılı emek veren, azmeden ve özgüveni olan her kadının hedeflerine ulaşmaktaki en büyük güvencesi.' dedi.

  • 1190
'Türkiye Yüzyılı, kadınların en büyük güvencesi'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci TBMM'de söz aldı.

Hukuki düzenlemelerle kadınların siyaset yolculuklarının önündeki tüm engellerin kaldırıldığını söyleyen Ekmekci, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Çok partili sistemde milletin oylarıyla seçilen Kastamonu'nun ilk kadın milletvekili olarak seslenmenin yüklediği ağır sorumluluk ve kelimeleri kifayetsiz kılan mutlulukla Genel Kurulumuzu selamlıyorum. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının üzerinden geçen 89 yılda yerel ve genel seçimle göreve gelen kurumlarda kadınların henüz nüfusla orantılı olarak temsil sayısına ulaşamadıklarını üzülerek görüyoruz. AK Parti iktidarı boyunca yapılan hukuki düzenlemelerle kadınların siyaset yolculuklarının önündeki tüm engeller bir bir kaldırıldı. Türkiye Yüzyılı'nda kadınlar, toplumsal hayatın her alanında önde ve örnek konumlara yükseldikleri gibi siyaset alanında da her koşunun önünde yer almayı başaracaklar. Türkiye Yüzyılı emek veren, azmeden ve özgüveni olan her kadının hedeflerine ulaşmaktaki en büyük güvencesi çünkü."