'Ulaşım altyapısı tamamen yenilenecek'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Belediye Başkan adayı Aydın, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Aydın, 'Ulaşım altyapısı tamamen yenilenecek.' dedi.

  • 531
'Ulaşım altyapısı tamamen yenilenecek'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, seçim çalışmaları kapsamında ilk ve orta dereceli okulları ziyaret etti.

Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Yüksel Aydın, “Biz tüm Kastamonu’yu kucaklamaya, tüm Kastamonulu hemşerilerimizin sorunlarına ortak olmaya, bu memlekette yaşayan her bireyin sorunu ile dertlenmek için bu göreve talibiz. Siz desteğinizi verin bizler sizlere hizmet edelim.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, seçim çalışmaları kapsamında saha çalışmalarını sürdürüyor.

Aydın, saha çalışmaları kapsamında Kastamonu Barosunu, Kuzeykent 15 Temmuz Anadolu Lisesini, Fen Lisesini ziyaret etti. Akşam programlarında ise site toplantılarında vatandaşlarla buluştu.

Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Aydın, projeleri hakkında bilgi verdi.

Yoğun ilgiyle karşılaşan Aydın, vatandaşların sıcak ve samimi ilgilerinden ötürü teşekkür etti.

“AYIRMADAN AYRIŞMADAN TÜM VATANDAŞLARIMIZLA KUCAKLAŞACAĞIZ”

Saha çalışmaları kapsamında her kurumu, her kesimi ziyaret etmeye çalıştıklarını kaydeden Yüksel Aydın, hiç kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, tüm kesimin desteğini almaya ve herkesin gönlüne girmeye çalıştıklarını söyledi.

Büyük küçük, genç yaşlı, kadın erkek ayırmadan samimiyet ile çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Aydın, “Tüm vatandaşlarımızla samimiyetle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Her ziyaretimiz bizler için kıymetli ama özellikle okul ziyaretlerimiz bizler için ayrı bir önem taşıyor. Çocuklarımızın neşeli hallerini görünce günün tüm yorgunluğunu unutuyoruz. Onlarla vaktin ne zaman geçtiğini dahi anlamıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin Yüksel abisi olarak biz de elimizden ne gelirse yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Gençlerimize, çocuklarımıza her zaman destek olacağız. Her istediklerinde Kastamonu Belediyesini yanlarında bulacaklar. Bizim gözümüzde insan yetiştirmek yol, park ve binalar yapmaktan çok daha değerli. Çocuklarımızı en güzel şekilde, çağımıza uygun yetiştirmemiz gerekiyor. Biz her zaman eğitimden yana olduk ve olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Öğrenciler için projelerinden bahseden Yüksel Aydın, sosyal ve kültürel faaliyetlere daha fazla ağırlık verileceğini, Uyanık kütüphane ile Vitamin Filesi projelerinin Kastamonu’da bir ilk olacağını ifade etti.

Gençlerin hem ders çalışabilecekleri hem sohbet edip hem de dinlenebilecekleri ‘Uyanık Kütüphane’ projesini hayata geçireceklerine dikkat çeken Aydın, “Bu projemiz ile çocuklarımızın, gençlerimizin daha nezih ortamlarda vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Şehrimizin belli noktalarında hayata geçireceğimiz Uyanık Kütüphanelerimiz 24 saat açık olacak. Çocuklarımız bu kütüphanelerde ders çalışabilecekler, arkadaşlarıyla sohbet edebilecekler. Güvenli ve huzurlu bir ortam olacak. Çocuklarımız bu kütüphanelerde istedikleri her bilgiye ulaşabilecekler. Ayrıca kütüphanelerimiz de ikramlıklarımız da bulunacak. Bu projemizi çok önemsiyoruz. Çocuklarımız kafe veya kahve köşeleri yerine kütüphanelerimizde vakit geçirsinler istiyoruz. Yine çocuklarımız için bir diğer önem verdiğimiz çalışmamız ise Vitamin Filesi olacak. Tüm okullarımızda yavrularımız taze ve sağlıklı meyve yiyebilsinler diye içerisinde çeşitli meyvelerin olacağı Vitamin Fileleri dağıtacağız. Biz istiyoruz ki hiçbir çocuğumuz meyveden mahrum kalmasın. Vitamin filelerimizi tüm okullarımızda ayın belli dönemlerinde dağıtacağız. Her zaman ifade ettiğimiz gibi çocuklarımız için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Site toplantıları ve hane ziyaretlerinde özellikle ulaşım ile alakalı sorulan sorulara cevap veren ve projeler hakkında bilgi veren Aydın, “Ulaşım ile ilgili yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üreteceğimizi belirtmiştik. Ulaşım projelerimiz hazır. Toplu taşıma araçlarının sayısını, kapasitesini ve şehir içi güzergahlarını arttıracağız. Özellikle akşam belli saatten sonra oluşan bekleme sürelerini en aza indirgeyeceğiz. Kimse durakta 30-40 dakika otobüs beklemeyecek. Ayrıca otobüslerimiz belli lokasyonlar hariç ara mahallelere neredeyse hiç uğramıyor. Bunda otobüslerin özellikleri de etkili tabi ama biz ara mahallelere de uğramasını istiyoruz. Bu yüzden ulaşım altyapımızı tamamen yenileyeceğiz. Yeni otobüsleri devreye alacağız ve ulaşılamayan mahalle bırakmayacağız. Şehir içi ulaşımı ana arterlerden mahallelerimize kadar ulaştıracağız. Evlerine ulaşmakta güçlük çeken, çoğu zaman da yürümek zorunda kalan vatandaşlarımızın ulaşımla ilgili taleplerini göreve gelir gelmez en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Ayrıca mevcut mobil uygulamanın çok daha etkin kullanımı için tam entegrasyonu sağlanarak vatandaşlarımızın anlık bilgi sahibi olmasını sağlayacağız. Akıllı duraklarla anlık bilgilendirme, otobüsün konumu ve tahmini varış süresi bilgisine ilişkin bilgilendirmeler vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.” diye konuştu.

Aydın son olarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz tüm Kastamonu’yu kucaklamaya, tüm Kastamonulu hemşerilerimizin sorunlarına ortak olmaya, bu memlekette yaşayan her bireyin sorunu ile dertlenmek için bu göreve talibiz. Siz desteğinizi verin bizler sizlere hizmet edelim.”